User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Help safeguard message beig displayed

  1. #1
    Regular Member chuckleuk's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Swadlincote
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Help safeguard message beig displayed

    when i start the engine up after the car being dead locked im getting a message on the sat nav screen saying safeguard check with a picture of a man and what looks like an ultra sonic sensor logo, i did change the interior light a couple of days ago but error only cum up last night could it be that the connecter from sensors has come loose, any help appreciated

  2. #2
    Regular Member paul wingnut's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    durham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra sri 150


    Engine : 1900 cdti 150

    Year : 2008

    Default

    safeguard is alarm fault when you changed light did you use your sensors might be worth taking it back out to check connections safeguard will go after you set alarm and no fault is found.

  3. #3
    Regular Member chuckleuk's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Swadlincote
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    yea i used my sensors but had the put the socket into the new light's main harness suppue it could of come loose will have to check it later, many thanks paul

  4. #4
    Full Member spennny's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Blantyre
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Or try the big 30 amp fuse in the boot in the cubby to the left hasnt blown

  5. #5
    Regular Member chuckleuk's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Swadlincote
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i'll have a nose at that aswell cheers guys appreciate the help

  6. #6
    Ex Vec-C Admin Ian-Highlander's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ely, Cambridgeshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia Tourer

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTI (160ps)

    Year : 2010

    Default

    Had EXACTLY the same problem today, took the sensors out to fit a microphone for my car kit into the vent part of that panel. When I put it all back, got the "Check Safeguard" error and nothing I could do would get rid of it. Stripped the entire thing down and continuity checked everything, double and triple checked every connection and could find nothing wrong with it.

    Last resort I thought I'd force a reset of the system, disconnected the battery for half an hour and presto, no more error

  7. #7
    Regular Member chuckleuk's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Swadlincote
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    might have to give that ago then if noting else cures it, it funny tho coz it does happen everytime

  8. #8
    Full Member Robsey's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    North East Cheshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : Energy

    Engine : Z19DTH

    Year : 2005

    Mileage : 131,000

    Default

    By far the most common cause is the wires becoming disconnected near the rear view mirror / interior light unit, but a full reset (pulling the fuse in the rear fuse box) will do no harm.

  9. #9
    Regular Member chuckleuk's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Swadlincote
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    just had a look at fuse box and the really big fuse is 40amp is that the one for the alarm sensor

  10. #10
    Regular Member v6vc's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Planet Earth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra & Signum

    Trim : GSi & Design

    Engine : 3.2 V6 & 2.8 V6 T

    Year : 02/07

    Default

    I had the this error come up once which seemed to be because the sensors stopped working. (No apparent reason why!).

    Disconnected the battery for a few minutes and there you go, sensors back working and message gone.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. check safeguard message fault, and computer screen staying on, what can it be?
    By taffy bhoy in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 4th October 2012, 17:44
  2. Safeguard message and no alarm
    By MORGIE8153 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 26th July 2011, 21:44
  3. the check safeguard message
    By dansri in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 24th January 2011, 19:15
  4. Safeguard Message
    By TJC77 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 10
    Last Post: 15th January 2011, 21:28
  5. check safeguard displayed
    By denzilbud in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 9
    Last Post: 11th June 2009, 00:42

Visitors found this page by searching for:

how to reset safeguard vauxhall vectra

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •