User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: is any stereo gonna fit?

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default is any stereo gonna fit?

    Hi
    Im on my 2nd vectra this one a 54 plate life. It has the CD30 unit built in. However it dont work. well it works from the steering wheel controls but not from the actual unit. so I cant eject the cd or anything that bass adjustments.
    Anyway I want to buy a new stereo and my question is can I buy any stereo do they all fit and how to i cover up the gaps left putting a smaller stereo into the vast gulf that the CD30 currently occupies. Lastly will my built in display for the CD30 and steering wheel controls work with a new stereo. Or shoudl i just buy another CD30 or later upgrade?
    Thanks for you time and replies. (hopes)

  2. #2
    On a Sabbatical
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Antrim
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    You can buy double DIN stereos that would fill the hole (but very expensive) or you can buy a standard one and an adopter that would give you a little storage shelf below the stereo. The screen will work for fuel info etc, but you can't change the clock (or zero stop watch etc??) with a 3rd part stereo. Still if your one is duff you probably can't do that in anycase. To buy a new CD30 or other VX stereo, it is my understanding that you need to replace the screen as the stereo and screen unit are permanently paired. All in all a pain in the butt.

  3. #3
    Regular Member nibblitz's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Buckinghamshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    How you describe your fault tells me there may not be much wrong with it.. I'd try fixing it.. It might have been fiddled with before, there may just be a disconnected little internal ribbon cable that connects the fascia panel controls to the rest of it..

  4. #4
    Regular Member Iezzi-martin's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi mate yes you can put almost any one in you like you will need to buy a face plate tho as if u put a single din radio in it won't fit I changed mine easy to do think there maybe a how 2 on here tho best to buy the plate off eBay as they are the cheapest ones an match well

  5. #5
    Regular Member Derek Mc's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Sodding Typical on Sea
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    If you want to keep it stock looking I think there is a CD30 and screen for sale on here that should plug'n'play?

  6. #6
    Ex-Staff Full Member John LE's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Forfar, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Facelift Insignia/Corsa D

    Trim : LE/VXR

    Engine : 2.0 cdti/1.6 Turbo

    Year : 13/07

    Default

    Sounds like there is a dodgy connection between the facia and the stereo unit, worth having a check

    As for another stereo you can fit nearly anything into the Vec with it having the double sized apeture

  7. #7
    Regular Member Ademusic's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Dunstable
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    http://www.vectra-c.com/forum/showthread.php?t=117536 And as john says, could be a loose front panel or dodgy connection thats causing the problem. Worth whipping the stereo out and having a look

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Calling ICE/stereo experts.. Dvd/stereo, will this fit in my Pre-face Vec C Gsi?
    By TAB in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 14
    Last Post: 27th February 2013, 13:20
  2. gonna try a ps3 now
    By rickeys16v in forum Games Room
    Replies: 19
    Last Post: 10th December 2010, 23:33
  3. V6 Its a Gonna...
    By Gazza90000 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 12
    Last Post: 15th April 2008, 23:27
  4. Factory fit stereo to ordinary size stereo
    By videodoctor in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 23rd April 2007, 12:24
  5. OK, Now your gonna think I am really mad...
    By spoons in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 38
    Last Post: 1st December 2006, 08:44

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •