User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: Oil problem

  1. #1
    Ex Vec-C Admin & Founder Graeme's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    SCOTLAND
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Oil problem

    Anybody had a problem with oil consumption?

    I checked mine on monday and was at max then on way to work last night the warning light came on and i checked and seemed empty? below min on dipstick?

    its a 2.2 petrol btw.

    Any ideas?

  2. #2
    Ex Vec-C Admin & Founder Bainie's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    60 Degrees North !!
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I have had to put in a litre in the last year but that is normal for this engine I am told. The only things I can tyhink of are the obvious, was the car been sitting the same time on both checks and were you on a hill? When you checked on monday had the car been run ? If all the oil was in the sump first check and the engine 2ns then you would have a difference the oil has not been consumed. If not then you may have a prob ?

  3. #3
    Ex Vec-C Admin & Founder Graeme's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    SCOTLAND
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I was going to get it booked in for a change soon anyway so might just do that to be on safe side, hadnt been run on monday and strangely the light went off when i switched the engine on and off again.

    Ah vauxhalls i do love them. being my 7th i'd be used to their wee niggles

  4. #4
    Ex Vec-C Admin & Founder Bainie's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    60 Degrees North !!
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Have you had a quote yet, I was quoted between £70 - £80, because it is synthetic oil !!!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Rear Signum Light problem problem - help
    By scw02102 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 3
    Last Post: 8th July 2012, 21:12
  2. Wiper Electrical Problem? (Not sticking or cold weather problem)
    By SRIAdam in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 7th July 2012, 16:13
  3. 1 problem sorted and 1 more problem arises
    By bunsen1 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 22
    Last Post: 4th April 2011, 13:03
  4. Bit of a problem, Need Help
    By vectrasri-j in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 18th January 2010, 19:21
  5. Problem...? Vectra SXI...problem with starting after filling with fuel?
    By doozer in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 8th November 2008, 09:40

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •