User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 10 of 10

Thread: Boost sensor

  1. #1
    Regular Member nokiaman1978's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Boost sensor

    Hi all have cleaned again last time i done it, didn't notice much difference but this time i cleaned it properly and now have like a little yellow bit in the middle, but the top half of the yellow nit is still black, is this right, does anyone have any pics of a new boost sensor, it probably is just muck but i didn't want to scrape at it and brake sensor.

  2. #2
    Regular Member Daywalker's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Kaunas raj
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Qashqai

    Trim : Visia

    Engine : 1.5dci

    Year : 2010

    Default

    I think so mine is the same can clean most of it but still a small bit of black at the end, perhaps if you soak in some WD40 next time it may shift it. HTH

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Hartlepool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I have read a thread on this and had a couple of comments on threads of my own about cleaning the boost sensor which I hope to do very shortly.

    The comments, along with the How2, all say to use the carb cleaner and also to use a small soft brush. This may get the muck out from the tip of the sensor that you say is still black.

    Hope this helps.

  4. #4
    Regular Member nokiaman1978's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi all spent a good half hour cleaning sensor all black stuff gone now, the little yellow bit should be all yellow and starts thin and thickens at end.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Hartlepool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    The question is, is your car running any better for cleaning the Boost Sensor?

  6. #6
    Regular Member nokiaman1978's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    yep, smoother and more pull, was lagging a bit before hand.

  7. #7
    Regular Member robk6112's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Halifax
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    how do you clean it please?

  8. #8
    Regular Member robk6112's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Halifax
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    anyone?

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Hartlepool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    There's a How2 on this site for cleaning boost sensor.

    I'll try and find it and post a link here for you.

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Hartlepool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats






Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. boost sensor on the 120
    By SarahP in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 21
    Last Post: 2nd April 2012, 22:25
  2. Boost Sensor & 10K Boost
    By hebdendave in forum Diesel Engine related
    Replies: 8
    Last Post: 13th February 2011, 17:43
  3. CDTI 150, 10k Boost De-Coked & New Boost Sensor
    By Vaux-Man-G in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 7
    Last Post: 4th January 2010, 12:02
  4. cleaned boost sensor and still shows over boost
    By chowwie in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 14th November 2008, 09:23

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •