User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: P0400 Fault code help needed PLease.

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    North Wales
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default P0400 Fault code help needed PLease.

    Hi to all, nice forum you have here.

    I have a fault light on my 05 vectra 1.9 CDTI 120 bhp.

    Code P0400, I cleaned my EGR valve and cleared the codes but within 5 Min's the fault comes back.

    Replaced EGR with brand new 1, but still getting the code returning after 5 min's.

    Checked old EGR by just plugging in and when reeving the engine its opening and closing ok so I assume that is not the fault.

    DPF Regen's now and again when needed.

    Just don't know where to go from here any suggestions would be much appreciated

    Thanks in advance.

  2. #2
    VIP-Member Damo77's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Petersfield, Hampshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 1.9 CDTi 8v

    Year : 55

    Mileage : 92,000

    Default

    I am in the same boat as you Nick

    I too had the same fault code P0400 (on my CDTI 120), so I went and replaced the EGR with a new one but still have the Spanner light on the dash lit up.

    I cleared the code with my scanner "U-480" but the spanner light just comes back on but now not showing any fault code at all

    I will be watching this thread with interest, hopefully some of these kind folk will be able to offer any suggestions as to what is at fault.

    The next thing I am going to try is clean the boost sensor and have a good look around for any cracked/leaking hoses.

    Best of luck getting yours sorted, oh and welcome to Vectra-C
    Damo
    Last edited by Damo77; 11th September 2010 at 11:54.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    West
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    check the vac system for leaks

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Farnborough, Hampshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I think (and i may be wrong) but only tech 2 and op com will read the car and spanner codes. My u480 wont read car n spanner light codes.

    Again, may be wrong but i think p0400 will bring up the engine management light n not the car n spanner light. As far as i understand the car n spanner light is the electronics, so may be the boost sensor or something like that.

    Hopefully someone will be along to correct me if im talkin rubbish

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    North Wales
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sorry forgot to mention the engine management light is on and staying on.

    The car and spanner is only coming on for a short time when starting the car up.

    The car passed the MOT last week with flying colours.

    Just been out and checked as many hoses as i can find and cant find anything leaking.


    Thanks for the replies

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Farnborough, Hampshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    In that case i reckon glow plugs causing car n spanner light

  7. #7
    Regular Member Ste's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    ..... Driving the Jaguar XF
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Jaguar XF 3.0D V6

    Trim : Black

    Engine : 3.0D V6

    Year : 0000

    Default

    Firstly, lets not get carried away with ourselves. I cannot see how glow plugs would trigger P0400, which is Exhaust Gas Recirculation Flow Malfunction.

    The car and spanner light means there is a fault. If the MIL comes on, then the car and spanner light will usually go out. Not all car and spanner will put the MIL on, only certain ones that affect emissions.

    Right, so you have changed the EGR valve and the same thing happens.
    You have checked the vac tubes etc, and they are ALL OK?

    Remind me, is the 8V 1.9 EGR electric or vacuum operated?

    Are all the wires in good condition, and the multiplug clean and dry?

    The next thing I would do is to disconnect the MAF, clear any codes and then start the engine and see what happens. What codes come up now?

  8. #8
    Regular Member the-wizard's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tamworth - ''The Capital of Mercia''
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra-c

    Trim : sri

    Engine : cdti

    Year : 2004

    Mileage : 98,000

    Default

    Nick, have you cleaned the boost sensor ?, this code refers to insufficient egr flow, ie 2 sensors are not getting the same readings between them.

  9. #9
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    North Wales
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi.

    Not cleaned any sensors, where abouts is this situated.

    Thx.

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Farnborough, Hampshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sorry, wasnt getting carried away, just goin by my own experience with my vectra, it had egr issues and once that was semi sorted the car n spanner light kept coming on for the first few mins of driving. Wen i changed the glowplugs the car n spanner light disappeared and hasnt been seen since

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. P0400-f8 fault code
    By leeeager in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 31st December 2012, 13:08
  2. fault code..help needed.please
    By bigcarp1953 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 16th July 2011, 12:26
  3. p0400-5a fault code
    By swvectra in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 12
    Last Post: 12th July 2011, 06:57
  4. Fault code help needed please help thanks
    By winnie2457 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 29th March 2011, 18:37
  5. Help needed fault code
    By keith_johnson1967 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 17th July 2010, 19:42

Visitors found this page by searching for:

P0400

p0400 vauxhall

https:www.vectra-c.comforumshowthread.php117822-P0400-Fault-code-help-needed-PLease

Opel P0400

p0400 vectra

vectra c p0400

po400 vectra cdti

p0400 vectra 1.9 cdti

p0400 vauxhall vectra 1.9cdti

fault code po400

vauxhall vectra 2008 p0400

vauxhall vectra fault code p0400

vectra fault code p0400

vauxhall 1.9 p0400saab 9 3 p0400vauxhall code p0400vectra c 1.9 p0400vauxhall 00B400p0400 saab05 1.9cdti egr faultp0400 astra h 1.9what is p0400 code for vauxhall vectrap0400 opel astra dieselvauxhall vectra c fault code p0400Opel P0400-A

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •