User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: help needed!! signum going mental!

  1. #1
    Regular Member jsnlvxr's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    wiltshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default help needed!! signum going mental!

    just as im about to trade the siggy in its decided to play up. the missis started the car and realised the internal fan wasnt working, warnings came up about headlight bulbs,she tried turning the fan up and the radio volume went up!! it then died completely on a roundabout,and wouldnt turn over just made a quiet tick noise. we got it running again with jump leads but power inside car slowly dissapeared, engine still running but no power steering!! any ideas anyone?? suposed to be trading it inb for a vectra vxr in the next couple weeks!! any help appreciated
    Last edited by jsnlvxr; 6th September 2010 at 23:05. Reason: spellings!!

  2. #2
    Regular Member lee gsi's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Hampshire (Near Havant) . .Drives: Signum 1.9 CDTi
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Design

    Engine : 1.9 CDTi

    Year : 2005

    Default

    Sounds like the alternator has died.

  3. #3
    Regular Member Keithy's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Dundee
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    sounds like cim? anyone ?

  4. #4
    Regular Member Penfold101's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Combination of Preston and Oxfordshire...
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sounds like the alternator possibly, as the power steering is driven by an electric pump. There's also a plug on the ABS I think which can affect the electrics when it corrodes. Might be worth a search...

  5. #5
    Regular Member Ademusic's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Dunstable
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Either that or a control module....

  6. #6
    Regular Member Keithy's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Dundee
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    or what lee says

  7. #7
    Ex Vec-C Admin & Founder GARY3306's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Ashington, Northumberland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Alternator. Check the charge rate with a multimeter
    [SIGPIC]VX<font color=Red>R</font> with added Courtenay <img src=https://www.vectra-c.com/forum/images/smilies/biggrin.png border=0 alt= title=Big Grin class=inlineimg />

  8. #8
    Regular Member jsnlvxr's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    wiltshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    cool i get that checked. when the jump leads was on the electrics seemed to be ok,apart from the hids which would stay on for about 1 min but i guess thats where there wasnt enough power. the interior lighting,screen etc would flash erraticly too.

  9. #9
    Regular Member jsnlvxr's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    wiltshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    right my brother is bringing down a multimeter later. how exactly should i test the charge rate?? start the engine and see what were gettin on the battery terminal?? thanks guys

  10. #10
    Regular Member marcdale's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Bristol
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Wierd, I started having exactly the same issue yesterday. Fine driving to work, but when I left work, sat in traffic and all of a sudden my door locks start resetting on their own, dashboard goes completely dead then jumps back to life again, I temporarily loose control of indicators and wipers, speedo and rev dials drop back to zero and then jump up again etc. Engine still running, but all the way home on a 20 min motorway drive all of the above just happening over and over all the way home.

    It's almost like when you fist get in the car, put the key in the ignition and go through all the dash board light tests etc. It just cycles through that over and over while driving.

    First thing I did was test the voltage across the battery and it was 14v + with the engine running.

    Don't want to replace alternator if that's not the problem. '04 3.2 GSI, with original alternator and original battery, so not sure...

    Has anyone actually experienced the same issue and resolved it? I agree that the most obvious cause is alternator, but does anyone actually know the cause, are we guessing?

    Cheers

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Mental
    By Tam80 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 9
    Last Post: 27th June 2011, 15:45
  2. mental trike.....
    By david.aka.judas in forum General Chat
    Replies: 0
    Last Post: 21st May 2010, 07:05
  3. Absolutely Mental...
    By maurauth in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 9
    Last Post: 21st January 2010, 19:16
  4. Advice on mental illnesses needed
    By dh.dti in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 21
    Last Post: 15th August 2008, 13:23

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •