User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3

Thread: 2004 2.0 dti startin prob

  1. #1
    New Member ryan_c_dti's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Norwich
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default 2004 2.0 dti startin prob

    hi there, first post on this site, hoping someone could help.........


    a couple of days ago, pre-heated the engine a couple of times (i always do in the mornings... not sure if its necessary) and the engine started up first time.. it idled fine for ten seconds or so.. then all of a sudden cut out. it sounded as if the engine was being starved of fuel.

    i left the car for about one minute,tried to start it, and found the car jus trying to over.... it turns out the car does start.. eventually after 15 seconds or so.. with a nice puff of smoke out of the exhaust.

    not sure if this is relevant but the last time i filled up with fuel i left it until the on board computer said nine miles left in the tank.. (not through choice).

    ne ideas...?

    hope someone can enlighten me.. many thanks Ryan!!!!

  2. #2
    Regular Member mozzer99's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    bristol
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    take a look at the last few posts here:-
    http://www.vectra-c.com/forum/showth...=115766&page=2
    Almost certainly the fuel is leaking back to the tank and it takes the fuel pump some time to draw it back up.

  3. #3
    New Member ryan_c_dti's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Norwich
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    thanks for the reply and info!!! its been one thing after another (not engine related) with my car recently!!! thanks again mozzer99

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. egr prob
    By landynigel in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 14th March 2012, 15:21
  2. Air con prob
    By graycbox in forum Introduce yourself.
    Replies: 1
    Last Post: 19th July 2010, 22:15
  3. help! 2.2 direct startin problem.
    By shakey in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 2nd December 2009, 18:04
  4. i think i have a prob
    By andy76 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 1
    Last Post: 23rd January 2009, 23:09
  5. MPG Prob?
    By Basil in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 16
    Last Post: 20th October 2005, 19:46

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •