User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 2 of 2

Thread: Strange engine behaviour

  1. #1
    On a Sabbatical
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Antrim
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Strange engine behaviour

    My mother-in-law drives a 2004 Signum with the 150bhp 1.9CDTi engine. My father-in-law mentioned that it always has had a slight problem. If driven at 70 mph or so on the M-way, it then seems to hiccup and be reluctant to power properly once back off the M-way and travelling at lower speed. Probably not describing this weel, as it is second hand info. My Vectra with the same engine has no such problems. Any ideas?

  2. #2
    Regular Member Handyandy-UK's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Suffolk, Englandshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : BMW 525i

    Trim : SE Touring

    Engine : 3.0

    Year : 2007

    Default

    Given many other posts covering the diesels in general, I'd be checking for loose, damaged, split hoses/vacuum/air lines ... and then looking at giving the EGR valve and boost sensor a damn good clean.

    Doubtless a diesel jockey will be along with better advice very soon though

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. strange behaviour when cold
    By woody in shetland in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 10th November 2012, 00:39
  2. Strange behaviour
    By martind511 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 7
    Last Post: 22nd November 2007, 20:59
  3. Strange Behaviour
    By spoons in forum General Chat
    Replies: 4
    Last Post: 10th September 2007, 21:28
  4. Strange behaviour from Car
    By denzo in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 31st January 2007, 17:49
  5. Strange ECC behaviour
    By stevedee3 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 7
    Last Post: 23rd May 2006, 18:08

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •