User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: Bulb Issues Again

  1. #1
    Regular Member Exclusive BV's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    West Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Bulb Issues Again

    About a month ago, I had my first bulb blow which was indicated on the dash.
    it was changed.


    Since then my car is having a fit. At first I saw the indication on the dash. I got out of the car to look which one had gone, nothing. got back in again and the light had gone off.

    It has done this 3 more times since and today, light came on dash, walked around car got the missus to press brake pedal and hey presto a brake light had failed and it was using a fog light instead. Fine i thought now I know!

    Went to get the bulb kit and and......

    light went off the dash and brake lights back to normal (nothing blown)


  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    newcastle upon tyne
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Ive got a similar problem,bulb blown indicated on dash.Checked it out and was brake light so changed it but is still didnt work so i then took it out and swapped it with the bulb above.This then worked alone but when i put two back in together only one works??? So am i missing sometime here or what?....And yes ive got the correct 2 filament type bulb....why isnt anything simple with vx vectras?

  3. #3
    Regular Member the-wizard's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tamworth - ''The Capital of Mercia''
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra-c

    Trim : sri

    Engine : cdti

    Year : 2004

    Mileage : 98,000

    Default

    This is common with the system!!, its very sensitive to voltage changes, change the bulb that was out when you noticed the fog light on, you will find the filament in the bulb is broken but makes re- contact now and again! hence it works now and then, take it out and give it a Good flick or tap then you will see the filament is broken. by the way my 04 rg vecy has only had 1 blown bulb from new!!! (1 brake light).

  4. #4
    Regular Member kentish_bloke's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Sittingbourne, Kent
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia

    Trim : Elite

    Engine : 1.8 VVT

    Year : 2009

    Mileage : 42800

    Default

    Quote Originally Posted by supersione View Post
    Ive got a similar problem,bulb blown indicated on dash.Checked it out and was brake light so changed it but is still didnt work so i then took it out and swapped it with the bulb above.This then worked alone but when i put two back in together only one works??? So am i missing sometime here or what?....And yes ive got the correct 2 filament type bulb....why isnt anything simple with vx vectras?
    the rear bulbs are all single filament bulbs, even the brake light bulb!

  5. #5
    Regular Member Exclusive BV's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    West Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yeah i was thinking that, it was the offside iirc.

    I will go and change it and see what state it was in

  6. #6
    Regular Member Exclusive BV's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    West Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by the-wizard View Post
    This is common with the system!!, its very sensitive to voltage changes, change the bulb that was out when you noticed the fog light on, you will find the filament in the bulb is broken but makes re- contact now and again! hence it works now and then, take it out and give it a Good flick or tap then you will see the filament is broken. by the way my 04 rg vecy has only had 1 blown bulb from new!!! (1 brake light).

    Spot on that man, The O/S brake bulb was still working however on inspection it was black and it looked dodgy so I changed it. Hopefully now I wont get any more issues. I also changed a bulb on the other side as the red coating was flaking off.

    bv

  7. #7
    Regular Member Exclusive BV's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    West Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Update:

    Thought I had fixed this.

    Driving home i got about 200 yards from the house and the bulb warning light came on again. Another brake light

    This time i took out every single bulb, 1 at a time cleaned, inspected and put back in.

    all bulbs were clear and filaments seemed to be in good nick.

    Bulb warning went out

    I'll find out what happens tomorrow on the way to work

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2.0T any issues?
    By s2yob in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 14th December 2012, 18:19
  2. 3.2 gsi issues
    By noudder72 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 1st April 2011, 18:28
  3. Can I Replace Fog light Bulb for a 100 watt Bulb
    By m300raj in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 14
    Last Post: 17th January 2010, 19:33
  4. MOT issues
    By benwalters82 in forum Bodywork & Interior
    Replies: 8
    Last Post: 1st December 2009, 19:50
  5. New Shape-bulb issues
    By purple170503 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 3
    Last Post: 18th October 2006, 20:10

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •