User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: Turbo problems on my signum 2.0dti

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    stockton-on-tees
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Turbo problems on my signum 2.0dti

    Hi guys, wonder if someone can help me, a couple of weeks ago my signum kept going into limp mode, so took it into a garage to be plugged into a computer, must add not a vauxhall garage, anyway it came back that my air flow meter had gone so he changed it, but there was still a fault and mechanic noticed i had a split in my turbo hose which was makin the car go into limp mode after goin over 3000rpm, so spent £120 on a new hose and changed it tonite but on start up after we had fitted hose it kicked out the biggest black cloud out of the exhaust and now when i drive it there doesnt seem to be any action coming from the turbo, no sound, no pull, nothing and back into limp mode so im wondering if anyone has any ideas on the cause of my problems. Is it wise to go to a dealer rather than a general garage?

    cheers mark!!!

  2. #2
    Ex-Staff Full Member John LE's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Forfar, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Facelift Insignia/Corsa D

    Trim : LE/VXR

    Engine : 2.0 cdti/1.6 Turbo

    Year : 13/07

    Default

    Check all of the small vacuum pipes (including the rubber ends)

    Also worth giving the EGR/Boost sensor a clean

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    stockton-on-tees
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Cheers mate will have a go tomorrow, fingers crossed lol

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    stockton-on-tees
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    well problems solved, there was a small vaccuum pipe off, so plugged it back in and everythings fine. So thanks for advice john it worked a treat.

  5. #5
    Ex-Staff Full Member John LE's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Forfar, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Facelift Insignia/Corsa D

    Trim : LE/VXR

    Engine : 2.0 cdti/1.6 Turbo

    Year : 13/07

    Default

    Glad to be of service mate

  6. #6
    Regular Member chris1804's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Sandwell
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Dont want to hijack here just you no the turbos on the 2.0dti mine makes wushhhhhh soumd is that normal more like a airrr noise. Were are the vac pipes located ?

  7. #7
    Ex-Staff Full Member John LE's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Forfar, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Facelift Insignia/Corsa D

    Trim : LE/VXR

    Engine : 2.0 cdti/1.6 Turbo

    Year : 13/07

    Default

    Yep it's all part of the appeal of the dti. It does everything the CDTi does, just slower and louder lol

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Starting Problems 2.0DTI
    By danny1992 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 16
    Last Post: 15th January 2013, 19:29
  2. signum turbo problems
    By sandy white in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 3
    Last Post: 2nd July 2011, 19:56
  3. signum turbo problems
    By sandy white in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 2nd July 2011, 19:54
  4. vectra c 2.0dti 05 key problems
    By cavie in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 11
    Last Post: 25th November 2010, 21:33

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •