User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 12 12311 ... LastLast
Results 1 to 10 of 111

Thread: Z19DTH symptoms of a misfire issue

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    mansfield
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Z19DTH symptoms of a misfire issue

    I have a 1.9 cdti (150) vectra 04 plate.

    The problem started off quite intermittant but have gradually got worse,
    upto yet i have changed and done the following (in no particular order):

    1. full service (inc all belts)
    2. Throttle control unit
    3. Throttle pedal
    4. Intercooler
    5. egr valve

    i have Opcom, tried doing live readings as the car is being driven but the car is wise to that and then does not play up

    once the car has had its moment and i get home the code that always comes up is P0638 - 04 (electronic throttle control circuit open)

    the code will clear but as soon as the isuue happens again it brings this code back up.

    i have tried all i can think of.

    Anybody try and shed a light on it?

    Thanks
    Steve

  2. #2
    Regular Member Dan_BlackSRi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lancashire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    3rd injector...?

    Very common and will cause misfires.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    mansfield
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    ahh forgot i had done that too, will ammend the list above (just realised i cannot)

  4. #4
    Regular Member Dan_BlackSRi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lancashire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    What did you do with the EGR, replace it with a new one, or clean it...?

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    mansfield
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    replaced it completely, since the new one has been on i have also cleaned it too

  6. #6
    Regular Member Dan_BlackSRi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lancashire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by ste_goffy View Post
    replaced it completely, since the new one has been on i have also cleaned it too
    I only ask as I had this issue and tried two brand new EGR's and it cured it for a short time but never removed it.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    mansfield
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    mine also cleared after i replaced the throttle pedal for about 2 weeks and then started coming back again, but as you say never cured the problem

  8. #8
    Regular Member Dan_BlackSRi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lancashire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by ste_goffy View Post
    mine also cleared after i replaced the throttle pedal for about 2 weeks and then started coming back again, but as you say never cured the problem
    Did it cure it at all when the new EGR was fitted..?

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    mansfield
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    for a limited time

  10. #10
    Regular Member Dan_BlackSRi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lancashire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by ste_goffy View Post
    for a limited time
    Exactly the same has mine, I blanked my EGR and its never done it since (over 1000 miles now).

Page 1 of 12 12311 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Z22YH misfire issue
    By dansoarr in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 3rd March 2012, 18:40
  2. Vectra 1.9 CDTI SRI Nav Engine Misfire issue
    By Joe1 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 12
    Last Post: 16th September 2009, 10:14
  3. EGR symptoms
    By tobybongo in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 12th October 2008, 21:32
  4. dmf symptoms
    By tommy tess in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 30th May 2008, 21:14
  5. Symptoms Of Being Over 25…..
    By Inspektor in forum Comedy & Humour
    Replies: 24
    Last Post: 22nd February 2006, 15:47

Visitors found this page by searching for:

z19dth misfire

ecu xc57

z19dth 3rd injector symptoms

vectra fe15 fuse

p0638 electronic throttle control low voltage

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •