User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: HVAC Issues

  1. #1
    Regular Member Exclusive BV's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    West Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default HVAC Issues

    Ok guys,

    My Aircon and the ventilation/heating system all work fine but.......

    when I turn my aircon off and leave the fan running, the car smells like an OLD WET DOG!

    I have read the thread which recommends the use of an aircon deodoriser but have also read other online material which involves removing the pollen filter and spraying a dettol like substance into the system which will kill all the mould and bacteria removing the smell

    Has anyone tried these things?

    I need a way to remove the smell permanently, not just for a week

  2. #2
    Regular Member Rapala's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Clackmannanshire Central Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=a...286.m270.l1311

    Have a look at the above. I've used the one from comma and it worked well.

  3. #3
    Regular Member byebyeitsagsi's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Open up the panel for the pollen filter take the filter out and clear the big drain at the bottom also replace the pollen filter and run one of those air con cleaning cans. That should solve the problem.

  4. #4
    Regular Member Exclusive BV's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    West Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    ta for the replies

  5. #5
    Regular Member Exclusive BV's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    West Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    ok i have found some of this stuff in halfords. I am intriqued by this webpage though.

    Is this really saying what I think it's saying.

    Aircon clean for £3.99 (the comma stuff costs 12 quid)
    Aircon recharge for a tenner (mine cost £35 quid)

    what gives here??

    http://www.halfords.com/webapp/wcs/s...irmql&istBid=t

  6. #6
    Regular Member Rapala's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Clackmannanshire Central Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Those are the labour charges if you want Halfords to carry out the work after you have bought the stuff.

  7. #7
    Regular Member Exclusive BV's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    West Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    right gotcha

  8. #8
    Regular Member Exclusive BV's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    West Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Thumbs up Sorted

    Quote Originally Posted by byebyeitsagsi View Post
    Open up the panel for the pollen filter take the filter out and clear the big drain at the bottom also replace the pollen filter and run one of those air con cleaning cans. That should solve the problem.

    I did all that and it's sorted . Not only does it not smell anymore, the fan speeds have increased and it nearly blows my head off on the highest setting, the pollen filter was not too bad but the sheer amount of black gunk in the bottom of the drain was unbelievable.

    I must have pulled out about 4/5 handfulls of black crap and leaf litter.

    How does all this get in there, the gaps in the plastic cover are quite small

    Edit: I also broke the right hand pollen filter retainer

  9. #9
    Regular Member shadyone's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Northants
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    All 3 of my vec's have had the right hand pollen clip broken!

  10. #10
    Regular Member kentish_bloke's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Sittingbourne, Kent
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia

    Trim : Elite

    Engine : 1.8 VVT

    Year : 2009

    Mileage : 42800

    Default

    ok, the problem here was with the 'wet dog smell' on turning off the aircon, i have the same smell but when turning the aircon ON. i have changed the pollen filter & the drain under it was completely clear. also ran an aircon deodoriser recently (after fitting the new filter) & it was really nice using the aircon, smelled really nice. the wet dog smell only seems to happen when the car has sat in the sun all day.

    anyone any ideas?

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. HVAC control main button doesnt work!
    By Johnny-B in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 4
    Last Post: 26th June 2012, 18:27
  2. Due to have DPF issues?
    By VectraAdam in forum Insignia car chat
    Replies: 1
    Last Post: 9th August 2011, 05:29
  3. HVAC problems with 3.2 vec C
    By pawlo in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 2
    Last Post: 2nd January 2010, 17:09
  4. EGR issues
    By bygumlad in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 19th November 2009, 19:17
  5. HID issues
    By arkhan78 in forum Styling
    Replies: 6
    Last Post: 8th October 2009, 14:59

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •