User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24

Thread: Car Died again - Fault Codes PResent - Any ideas :(

  1. #1
    Regular Member vectraboyy's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Unhappy Car Died again - Fault Codes PResent - Any ideas :(

    For the second time only, my car died today whilst joinging a dual carriageway.

    The spanner light came on and loss of power, i quickly turned it off then on and then it went back to working all fine...

    The exact same place as last time and pretty much the same conditions.

    The car was fault code read, and these came up : (VIN etc removed)

    Motor type: Z19DTH
    System description: BOSCH0100
    Alpha code: DL


    Total number of fault codes: 2

    P0001 - <Unknown DTC>
    (75) - Not present

    P0001 - <Unknown DTC>
    (5B) - Not present



    Anyone got any clues what on earth these could be?

  2. #2
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I take it that it's not been read by a tech 2? If it wasn't then it maybe that the code reader isn't able to read the correct modules.

  3. #3
    Regular Member vectraboyy's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    It hasnt been no.

    Im pretty sure you could guess what i did read it with, but it has been able to pick every fault code up before no probs.

    It's very weird as it is very random, just dies spanner light on, turn off then on and its fine. :S

  4. #4
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I take it you have checked all the obvious 150 faults?

  5. #5
    Regular Member vectraboyy's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yeah, there dont seem to be any wrong its very strange.

    I ran checks on the obvious things like the EGR etc, and there all fine.

    Swirl flaps tests are fine, EGR tests and Fine. It pulled bit crap but after she was filled up she seemed to be fine again.

    Its just very strange it was on the exact same corner at the exact same place as last time?

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    preston
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    how odd

    sounds electrical then.....maybe

    have you checked 3rd injector wiring

  7. #7
    Regular Member vectraboyy's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by mparks8590 View Post
    how odd

    sounds electrical then.....maybe

    have you checked 3rd injector wiring

    Nope?

    I have no idea what this is mate

    Would it explain crap starting? as it dont seem to start quickly anymore?

    Its on 52K, new glow plugs needed at all?

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    preston
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    hmm

    poor start

    check battery

    check glowplugs

    check fuel filter

    check air filter


    as for 3rd injector wiring.... there's a how 2 in forum

    to be honest the more i read these forum's the more i realise that the faults can be multitudinous

    I'm still thinking this might be EGR

    is it where you put your foot down???/


  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    north east
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    same corner same time each time it breaks down, is the engine up to temp when this happens or is it still cold ?

  10. #10
    Regular Member vectraboyy's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by mparks8590 View Post
    hmm

    poor start

    check battery

    check glowplugs

    check fuel filter

    check air filter


    as for 3rd injector wiring.... there's a how 2 in forum

    to be honest the more i read these forum's the more i realise that the faults can be multitudinous

    I'm still thinking this might be EGR

    is it where you put your foot down???/

    Quote Originally Posted by roswell View Post
    same corner same time each time it breaks down, is the engine up to temp when this happens or is it still cold ?

    Fuel Filter - Just pop open the cover?

    Air Filter - Just been replaced

    Battery was reading fine on test

    Ill check Glow plugs in a bit

    I think the egr was replaced not long ago, i may do a 10k Decoke and see if that helps.

    It is on the same corner yeah and the car has been pretty cold. Im not spanking it onto it, just a casual increase in speed. Its more that its the same corner that freaks me out....

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Christmas Present Ideas ? (Vectra Owner)
    By Woody in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 26
    Last Post: 14th December 2012, 21:36
  2. fix fault codes
    By tony923152d in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 1st June 2012, 13:38
  3. Any ideas of what would cause this ABS Fault code?
    By wickedwillie in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 6
    Last Post: 14th May 2012, 19:26
  4. Fault Codes
    By MURDO in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 1
    Last Post: 27th January 2011, 09:32
  5. 2.2 DTi SRi fault codes any ideas?
    By joyrider in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 7th March 2009, 23:23

Visitors found this page by searching for:

insignia fuel circuit open p0001

fuel metering solenoid valve circuit repair

vauxhall p0001

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •