User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: It sounds like I'm running on a flat!!!

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Staffs
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default It sounds like I'm running on a flat!!!

    My vectra is occasionally making a noise from the front after cornering or heavy acceleration. The noise sounds like one of the front tyres is flat?!? Its clearly not got flat tyres!!!!!!!

    It does not happen all the time but it is becoming more common? Could it be the wheel bearing?

  2. #2
    Regular Member Exclusive BV's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    West Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    sounds like it could be a bearing but normally they are noisy all the time or when steering a certain way.

    What sort of noise is it?

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Staffs
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    it sounds like a flat tyre at low speed, its like a soft thud.....thud....thud....thud!!!!?

  4. #4
    Regular Member m8internet's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Cumbernauld, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Exclusive BV View Post
    sounds like it could be a bearing but normally they are noisy all the time
    Worn bearings on the Vectra C don't make any noise, makes them difficult to diagnose unless you have the car on a ramp

  5. #5
    Full Member Caveman_nige's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South Coast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra and a Signum

    Trim : top of the line in both

    Engine : Z18XE,Z19DTH,Z20NET

    Year : 2006

    Default

    have you got a flat spot on your alloy rim... best to get it checked out
    My old Signum, the animal; she now rests in pieces in several other members cars.. https://www.vectra-c.com/forum/garag...vehicle&id=200
    The wifes vec show car, started as a standard daily driver and ended up like this. https://www.vectra-c.com/forum/garag...vehicle&id=709



  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    preston
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    presume you've nothing stuck in your tyres ?

    is braking system ok?

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Staffs
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    braking fine, alloys fine & no nuts, bolts or stones in the tyre! ? ?

  8. #8
    Regular Member m8internet's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Cumbernauld, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    A long time ago I drove over something that gave an occasional banging sound from the nearside front tyre
    Initially I couldn't see what it was, so drove forward such that I could inspect each third

    I found a large split elastic band wedged in one of the treads!

    If you suspect the tyres, then post a little more info, including make, type, profile, mileage / age per axle
    Last edited by m8internet; 20th July 2010 at 21:22.

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    preston
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    sorry if this is real obvious,

    are all wheel nuts tight? and torqued to correct rating ( 110nm i think )

    just wondered

    also are wheels catching anything - cables etc anything loose under wheelarch ?

  10. #10
    Ex-Staff Full Member John LE's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Forfar, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Facelift Insignia/Corsa D

    Trim : LE/VXR

    Engine : 2.0 cdti/1.6 Turbo

    Year : 13/07

    Default

    Quote Originally Posted by m8internet View Post
    Worn bearings on the Vectra C don't make any noise, makes them difficult to diagnose unless you have the car on a ramp
    Don't they, do they turn red when they need changed then

    Quote Originally Posted by Caveman_nige View Post
    have you got a flat spot on your alloy rim... best to get it checked out
    Thats a fair point to make and anther thing i'd be looking at are the driveshafts

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 7th June 2012, 15:42
  2. Running flat
    By marc vectra sri in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 30th April 2012, 22:17
  3. Pug 307 HDI - New battery but sounds flat
    By damers2000 in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 10
    Last Post: 7th January 2011, 21:51
  4. 2.0 dti EML light,sounds like it is running on 2 pots
    By davesharp in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 14
    Last Post: 7th December 2009, 20:57
  5. Flat battery and cicking sounds from fuseboxin boot
    By Stevo K in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 5
    Last Post: 24th January 2009, 15:18

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •