User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: Limp mode nightmare!!

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    confused Limp mode nightmare!!

    Hi Guys, really need some help, i'll start at the beginning. I brought a 1.9 cdti signum (150) a few months ago, really nice car, higher than average milage but drove fine. last month the car/spanner symbol appeared and i had limited accel/drive until i restart the ignition (this seems a popular fault as i have read in other treads) only in my case the problem got progressively worse (ie) spanner more frequent less and less power on restart. Took it to my local vauxhall specialist who done tech2, a week later, after replacing DPF, Boost sensor, Vacum monitor, and some worn pipes, I got the car back and 48hours later it was back to how it was only with a added hissing noise!!! The garage was ademant they changed parts that needed changing and when the car left it was working fine (If anyone can advise on where i stand legally i,d appericate it) But my nightmare continues I then took my car to another garage for more testing, they ended up replacing the egr valve and a regen and cleared codes. i got the car back, ran ok untill i did motorway speed, at about 70 the spanner/limpmode!!!!! Went back to the garage for more testing and they found pressure leak/crack in the intercooler, had it changed and got the car back last friday. I was suprised when i got in it and drove, it was the quickest it has ever been, but it was to good to be true! on the motorway at 70ish spanner/limp although it resets with ignition, over the weekend the power has dropped and im back to square one. Soon my only option will be main dealer ££££????? Can anyone advise please!.

  2. #2
    Regular Member winnie2457's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    kings lynn, norfolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    the hissing noise was def a air leak but surly that would not need diagnosing as you could just check for leaks

    anyways back on to the matter you say they changed the dpf why??? was it blocked and was there a fault code saying it was or have they just changed it for the sake of it

    the limp mode you have now with a car and spanner on you really need to get the fault codes read so we can help as it could be anything see if a member on here near you has opcom or tech 2 to help you out once you get the fault code let us know on here and we can then help hope you get this sorted out

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I checked all pipes best I could, but as well as a worn pipe, the hiss was coming small crack on the front hose from the DPF to cat. Apparently the DPF was severely blocked i dont know how they discovered it was? but I did have all the parts back that were changed. Managed to get the codes read (p2279 intake air system leak).

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Anyone got any ideas???? surely theres not alot more that could need to be changed. Booked in at main dealers tomoz, just wanted to know what the problem could be, so i can brace myself ££££. I will post the outcome!.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Limp mode help
    By neill in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 10
    Last Post: 20th March 2012, 19:53
  2. car going into limp mode 1.9 150
    By bingo999 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 4th October 2011, 19:30
  3. Limp Mode
    By The Gas Man in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 11
    Last Post: 20th April 2011, 23:25
  4. 2.0 DTi tries to go to limp mode
    By viperone in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 11
    Last Post: 30th October 2010, 20:03
  5. Limp mode or dead mode
    By JSYSH466Y in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 2nd July 2009, 09:46

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •