User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 28

Thread: 3days of buying and buliding and it still doesnt work!!

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Cambridgeshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Angry 3days of buying and buliding and it still doesnt work!!

    heylo guys and girls

    brought nice new sub- that fitted fine, cabling was easy to route.

    brought nice new double din h/u- had to buy splitter for sub rca's as it only had one !

    now the h/u doesnt have anywhere to connect the "sub memoryignitionswitchingthingamabob" wire so have no clue what to do with that!!

    and now when plugging in the iso nice and simple the whole thing wont power up starting to very much had enough of this!!

    how hard can it be?? buy a new h/u plug it in!! why wont things just go right for once??

    doesnt help im a complete numpty and have no idea of anyhting to do with audio or even worse with electrics!!!

    getting to the stage no where i might just hand the keys to a audio install place and just tell them to give it back wheen everything fits and works properly!!!

    any suggestions??

  2. #2
    Regular Member chris1804's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Sandwell
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    if stereo aint powering up cut the yellow and red wire in the middle and swop them , ie yellow to red and red to yellow

    take a pic of the back of the unit so we know what wires are there

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Cambridgeshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    better than photo (scroll near the bottom)

    http://www.padphone-world.com/Erisin...re_P276728/GBP

    makes no sense

    save me


  4. #4
    Regular Member chris1804's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Sandwell
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by vectra_c_wannabe View Post
    better than photo (scroll near the bottom)

    http://www.padphone-world.com/Erisin...re_P276728/GBP

    makes no sense

    save me

    looking at that mate its the green plug type thing number 7, but last time i wired a sub and amp up i had 3 wires from stereo a blue thin wire, and 2 phono leads,

  5. #5
    Regular Member chris1804's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Sandwell
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    do you have just 1 lead from amp to stereo? or 2? phono leads i mean

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Cambridgeshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    yeah thats the issue matey, got a splitter so no7 fits into the two phono leads all ok but there nowhere for the "blue thin wire" to fit into! if i could attch the blue thin wire there wouldnt be a problem (apart from powering up which hopefully you solved in previous post)

  7. #7
    Regular Member chris1804's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Sandwell
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by vectra_c_wannabe View Post
    yeah thats the issue matey, got a splitter so no7 fits into the two phono leads all ok but there nowhere for the "blue thin wire" to fit into! if i could attch the blue thin wire there wouldnt be a problem (apart from powering up which hopefully you solved in previous post)

    its number 1 im sure it is wire the blue wire to unber 1, i had this problem with mine fitted h/u and i wouldnt power up i thought ive been done cost me £170 then i thought re to yellow and yellow to red

  8. #8
    Regular Member SRimonkey's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    wednesfield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    accesoriy cable mate for the remote amp lead (from stereo loom to the amp)..........its a switched live so will turn ya amp on with ignition/stereo

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Cambridgeshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by SRimonkey View Post
    accesoriy cable mate for the remote amp lead (from stereo loom to the amp)..........its a switched live so will turn ya amp on with ignition/stereo

    im confused sorry fella but most audio words are jargon to me,

    so what cable to what cable??

    sorry

  10. #10
    Regular Member chris1804's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Sandwell
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    in that case its got to be number 2? been ages since i wired up a sub and amp last time was in my vectra b been 3 years now,


    wire the blue cable to number 1 the orange wire?

    all about trial and error when you first start out lol

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. radio doesnt work
    By mtqn in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 6
    Last Post: 29th June 2012, 02:40
  2. key fob on mk 4 astra doesnt work
    By tyler boy in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 3
    Last Post: 2nd July 2011, 20:25
  3. Fan doesnt work on position 1
    By martinmack in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 6
    Last Post: 12th May 2011, 21:38
  4. car kit doesnt work since i changed hu?
    By EURO G in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 0
    Last Post: 5th April 2008, 17:19
  5. lighter thing doesnt work
    By lilangel in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 9
    Last Post: 11th March 2008, 22:12

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •