User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: 1.9CDTi starting problems

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Hambleton, North Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default 1.9CDTi starting problems

    Hi

    Im new to this forum and im hoping someone may be able to help me.

    I have a Vectra 1.9CDTi 120 which has starting problems. It starts eventually (with a puff of smoke usually, although i think this is just unburnt fuel). It is poor at starting whether cold or warm and I have changed all filters and the glow plugs so far. It has been into my local garage and a local Vauxhall dealership and been on the diagnostic machine, with no fault codes to be found. Has anyone got any ideas? Im told its a fairly common problem, but no-one seems to be able to fix it.

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Welcome, you'd be better off asking your question in the correct area of the forum.

    Engine & Drivetrain

    http://www.vectra-c.com/forum/forumdisplay.php?f=13

  3. #3
    Regular Member barney490's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    PRESTON
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    welcome 3961, were the glowplugs changed as they were faulty or as an attempt to fix the starting problem?. does the glow light show on the dash at start up?might be the glow relay rather than the plugs. I have heard others with the same issue and they allow the glow light to go out twice before cranking the engine and dont pump the pedal. As with most issues on Vectra,double check all vacuum pipes for splits.

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Hambleton, North Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks, I'll do that

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Hambleton, North Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi, thanks for your help. I changed the glow plugs as a troubleshooting solution, it turns out there was nothing wrong with them. The glow light on the dash does come on, not always for long, but i understand the glow plugs dont work above 5C. i have heard that split vacuum pipes and injector seals fail and cause similar symptoms, i think i'll have a go at them next. Thanks again

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. starting issues 1.9CDTi 8v
    By Kevinw29 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 14th October 2011, 08:10
  2. 1.9cdti whine when starting
    By mann3210 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 12th July 2011, 12:16
  3. Vectra 1.9cdti starting problems
    By Dale1 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 20th June 2011, 14:29
  4. 2006 1.9cdti Cold Starting Problems
    By rjcotterill in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 7th June 2011, 16:15
  5. starting problems 1.9cdti 8v
    By Turbomanrony in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 17
    Last Post: 8th November 2010, 02:36

Visitors found this page by searching for:

vectra c 1.9 cdti starting problems

vauxhall vectra 1.9 cdti starting problems

vectra 1.9 cdti fuel pump problems

vauxhall vectra c 1.9 cdti starting problems

vectra 1.9 cdti starting problems

intermittent poor starting astra cdtivauxhall vectra 2007 1.9 cdti startingvauxhall vectra 1.9 cdti not starting1.9 cdti starting issuesvectra c cdti starting problemc max 1.9 cdti random starting issuezafira 1.9 cdti starting1.9 cdti 8v takes ages to startvectra 1.9 cdti not starting2007 vauxhall vectra 1.9 cdti starting problems1.9 12 cdti bad startingvectra 1.9 cdti slow starting problemsvectra c 1.9 cdti poor startingvectra cdti starting problemsvectra starting problems 19 cdti07 vectra 1.9cdti starting problemvauxhall vectra 1.9 cdti starter motor problemsvectra c 1.9 cdti 2005 known problemsvectra cdti problem startingastra 1.9 cdti starting problems

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •