User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: Alarm troubles

  1. #1
    Regular Member storey_3000's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    somerset
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Alarm troubles

    The computer has started telling me to "check safeguard" (the alarm) and displays the little man running away from the noise sign. My question is, what exactly can you check on it?

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    Nottingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sounds like something on the ultrasonics which monitor the interior.....

  3. #3
    Regular Member S888 SRB's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Hemel Hempstead, Herts
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    See if you can disable the interior ultrasonics using the dash button, it may be a fault with that...

  4. #4
    Regular Member storey_3000's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    somerset
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i sat in the car and locked it and the alarm came on fine. but i jiggled abit and waved my arms around expecting the alarm to sound but it didn't. So it could be something to do with the sensors i guess.

  5. #5
    Ex Vec-C Admin & Founder Bainie's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    60 Degrees North !!
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by storey_3000
    i sat in the car and locked it and the alarm came on fine. but i jiggled abit and waved my arms around expecting the alarm to sound but it didn't. So it could be something to do with the sensors i guess.

    Are you sure it didn`t go off, you probably wouldn`t hear it from inside the car

    Seriously though, I had the check safeguard after i fitted the sunglasses holder / map light, the plug wasn`t in correctly, have you done any work on the car which could have hit a plug ?

  6. #6
    Regular Member storey_3000's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    somerset
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    nope, not touched anything, and i had just driven it minutes earlier and jumped back in and drove off and it came up. I'll try fiddling with plug first i guess then.

  7. #7
    Regular Member storey_3000's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    somerset
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I pulled down the panel with the sensors in today and all seems fine. everything seems to work ok. If i open the door with the key in the lock the alarm sounds when the door is opened. The LED flashes as per norm so that works ok. Looks like a trip to the stealers (again). It says something in the hand book about the alarms features mean that problems can be easily solved. (yeh right) i'll believe it when i see it.

  8. #8
    Regular Member storey_3000's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    somerset
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    yay!!! Fixed it. Managed to take it all apart and put it back together which sorted it! no expensive grubby technician in sight! No offence to any grubby technicians on here! Has anyone else noticed you cant see the alarm led from the drivers window? Another good idea!! (not)
    Last edited by storey_3000; 2nd August 2006 at 22:32.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. sat nav troubles
    By woodze in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 1
    Last Post: 26th February 2010, 23:30
  2. HiD Troubles...
    By Dan_BlackSRi in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 8
    Last Post: 14th October 2008, 23:19
  3. car troubles
    By Steven in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 28
    Last Post: 5th April 2006, 10:02
  4. car troubles
    By Steven in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 16
    Last Post: 23rd February 2006, 22:09

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •