User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: 3.2 gsi problem.............?

  1. #1
    Regular Member david.aka.judas's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Suffolk
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default 3.2 gsi problem.............?

    after my run down to london on tuesday, the car has become very lumpy especially off the throttle.

    any idea what could be wrong?

    the weird thing is the fact that my mpg average has gone up since its became lumpy.

    thanks if you can help.

  2. #2
    Forum Moderator John LE's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Forfar, Scotland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Fuel filter partialy blocked?

    Using less fuel but not able to run properly, just a suggestion

  3. #3
    Regular Member david.aka.judas's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Suffolk
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by john.robertson2 View Post
    Fuel filter partialy blocked?

    Using less fuel but not able to run properly, just a suggestion
    yeah - it could be.

    worth a go, I'll check everything out this weekend.

    cheers John.

  4. #4
    Regular Member gtr1000's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Carmarthen
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Have you cleaned the throttle body recently? Might be gummed up on the lower surface (by the butterfly plate) as this is where the crankcase breather enters. http://www.vectra-c.com/forum/showthread.php?t=35586.

    Also, is the tickover lumpy at all? If it is, again a good clean of the TB might suffice.

    I tend to clean mine out every two months - don't actually remove the TB but disconnect and remove the air intake at the TB, push the butterfly flap open by hand (engine OFF of course) and wipe the TB clean and the edges of the butterfly flap.

  5. #5
    Regular Member gtr1000's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Carmarthen
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Judas View Post
    yeah - it could be.

    worth a go, I'll check everything out this weekend.

    cheers John.
    Might explain your excellent mpg?

  6. #6
    Regular Member david.aka.judas's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Suffolk
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by gtr1000 View Post
    Might explain your excellent mpg?
    yeah - its ironic....lol

  7. #7
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by gtr1000 View Post
    Have you cleaned the throttle body recently? Might be gummed up on the lower surface (by the butterfly plate) as this is where the crankcase breather enters. http://www.vectra-c.com/forum/showthread.php?t=35586.

    Also, is the tickover lumpy at all? If it is, again a good clean of the TB might suffice.

    I tend to clean mine out every two months - don't actually remove the TB but disconnect and remove the air intake at the TB, push the butterfly flap open by hand (engine OFF of course) and wipe the TB clean and the edges of the butterfly flap.
    What ever happened to Caterman and Blue Rob!
    Now I need a turbo to keep up!

  8. #8
    Ex Vec-C Admin ed taylor's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Looking Through a Camera Lens.
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I would say clean the throttle body too. Sounds like a dirty Air Control Valve.

  9. #9
    Regular Member david.aka.judas's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Suffolk
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    the throttle body was quite clean when I took the pipe off, gave it a clean anyway.

    the filter was clean as well.

    I'll buy a new fuel filter tomorrow, theres a euro car parts near my work and they are really cheap.

    doesn't seem too hard to do, it was easy to find...lol

    I'll flush the old one with water and open it up - interesting to see if its mucky.

    It'll go back to the garage if I can fix it, its under warranty.

  10. #10
    Regular Member John C S's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Gangsta crossover on the drive? Check
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Big Sig View Post
    What ever happened to Caterman and Blue Rob!
    Tony, I still hear from on other forums, Dived off of this forum when he got his Alfa.

    Phatty(Baz) his son was on here recently, had problems with his SCV's on his V6 CDTi and had to farm it out as repairs were going to be too costly.

    As for Roberto in Mexico, haven't seen him on a forum since last March.

    Odd really, I know he was possibly getting together with a woman, but that shouldn't have stopped him logging on.

    He was due off on a holiday at that time as well IIRC, haven't heard from him since. :

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Rear Signum Light problem problem - help
    By scw02102 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 3
    Last Post: 8th July 2012, 21:12
  2. Wiper Electrical Problem? (Not sticking or cold weather problem)
    By SRIAdam in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 7th July 2012, 16:13
  3. 1 problem sorted and 1 more problem arises
    By bunsen1 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 22
    Last Post: 4th April 2011, 13:03
  4. Bit of a problem, Need Help
    By vectrasri-j in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 18th January 2010, 19:21
  5. Problem...? Vectra SXI...problem with starting after filling with fuel?
    By doozer in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 8th November 2008, 09:40

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •