User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: 2 faults on my signum 2.2dti

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default 2 faults on my signum 2.2dti

    Alright now i have been having problems with turbo lagging and sometimes not coming on atall then casr going into limp home mode, soi have cleaned the EGR valve and also found a vacume pipe from a solenoide with a split in which i have replaced, but still getiing problems, so i have just lent a op com system of a friend,
    and it is showing up 2 faults they read
    p0638-5B THROTTLE CONTROL CIRCUIT POSITIVE DEVIATION
    AND
    P0234-5B BOOST PRESSURE CONTROL POSITIVE DEVIATION

    any suggestions what could be causing this? or anything else to check while i still hav ethis op com system??
    cheers

  2. #2
    Regular Member Celes's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Slovenia, Koper
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Opel Signum

    Trim : Sport

    Engine : 3.0 CDTI

    Year : 12/03

    Default

    Clean the boost sensor and throttle body Easy job on the DTi's.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    cheers i will have a look at them,
    I have also noticed when giving it a run today that the
    EGR valve is asking for 100% and getting 95% which i would think is ok,
    but turbo pressure is asking for say 110 Kpa its getting about 100Kpa but as it gets up to around 200Kpa demand its only reciving about 120Kpa any ideas??
    The higher the demand the greater the differential? would this suggest im loosing pressure from one of my vacume pipe? pipe venting/sucking in air under high demand?

  4. #4
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by kenno31 View Post
    cheers i will have a look at them,
    I have also noticed when giving it a run today that the
    EGR valve is asking for 100% and getting 95% which i would think is ok,
    but turbo pressure is asking for say 110 Kpa its getting about 100Kpa but as it gets up to around 200Kpa demand its only reciving about 120Kpa any ideas??The higher the demand the greater the differential? would this suggest im loosing pressure from one of my vacume pipe? pipe venting/sucking in air under high demand?
    As celes said, clean the boost sensor.
    Now I need a turbo to keep up!

  5. #5
    Regular Member macdad's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    East Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    ?Have you checked the hose on the right as you stand in front of car...think its called the Intercooler charge air pipe.Mine(2.0dti) did similar,it had a split in the pipe.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    yeah macdad i have had a look and cant see anythine obvious, ill get someone to rev the engine while i have a look around it and see if anything shows,
    thanks again

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Just for info, i replaced the lug on the end of vac pipe, the one i had previously repaired or so i thought, I got one of a scrapper yesterday and my car feels like a new one today pulling away much better, turbo is winding up at about 1500-1600 rpm where as it was about 2400rpm before,
    Im going to clear the faults tonight then try to find out why my cruise control is not working,

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. signum faults
    By kipper89 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 23rd April 2012, 21:52
  2. Signum 2.8T common faults?
    By bbdp in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 11
    Last Post: 8th March 2012, 14:24
  3. For Sale: Signum 2.2DTi
    By Daywalker in forum Cars for sale
    Replies: 2
    Last Post: 19th September 2011, 17:45
  4. 2004 Signum 2.0 DTI loosing power and showing faults
    By 1ctchris in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 2
    Last Post: 1st September 2010, 12:41
  5. Signum faults
    By Minuteman in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 1
    Last Post: 26th August 2009, 03:01

Visitors found this page by searching for:

signum 2.2 dti Boost Pressurecontrol Valve

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •