User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: Strange one!!

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    maidstone
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Strange one!!

    Wipers - The last couple of times taht it has been wet and/or very cold my windscreen wipers have gone 'mental'
    Constantly on when on intermittent, not stopping when I turn the engine off, not doing a full swich when i knock the stalk down!
    Also - my passenger side electric window will not activate properly.
    Then this Sunday on the way to Brands Hatch, the engine managemnet light came on and it felt like the turbo wasnt engaging! NO power!!
    I have a 1.9 CDTi (150) '55 (face lift) SRi Estate
    Any suggestions!!!

  2. #2
    Regular Member Robsey's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    North East Cheshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : Energy

    Engine : Z19DTH

    Year : 2005

    Mileage : 101,000

    Default

    Sounds like a lot of different faults, which don't relate to each other...

    Wipers - The last couple of times taht it has been wet and/or very cold my windscreen wipers have gone 'mental'
    Constantly on when on intermittent, not stopping when I turn the engine off, not doing a full swich when i knock the stalk down!

    Check your wiper relay in the Under-hood Electricl Centre...possible corroded / dirty connection...If the relay goes belly up, then the CAN system puts the wipers onto full speed.
    Remedy is often to replace the relay..

    Also - my passenger side electric window will not activate properly.
    Have you had the battery off...if so, then you should reset the windows by holding the the window-up button pressed for approx 5 seconds after the window is fully raised.
    Also check your earth links and check the contacts within the switch...you may need to replace the switch itself.

    Then this Sunday on the way to Brands Hatch, the engine managemnet light came on and it felt like the turbo wasnt engaging! NO power!!
    Need to get this diagnosed to know for sure.
    Dirty EGR, Dirty Boost Sensor etc..see the How 2 section for these...
    Try disconnecting the battery for a few hours...this often clears a lot of temporary faults.

    Do you know the history of the vehicle.?..sounds like possibly a few earthing problems, which may occur if work has been done on the car and something has been left disconnected, or if it has been stood for some time allowing some corrosion to occur.

    Failing all that...check all your fuses in all three fuse boxes...end of dash, under the bonnet and in the boot.
    Last edited by Robsey; 11th May 2010 at 00:56.

  3. #3
    Ex Vec-C Admin Deztroyer's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    WGAF#5
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Robsey View Post
    Sounds like a lot of different faults, which don't relate to each other...

    Wipers - The last couple of times taht it has been wet and/or very cold my windscreen wipers have gone 'mental'
    Constantly on when on intermittent, not stopping when I turn the engine off, not doing a full swich when i knock the stalk down!
    Check your wiper relay in the Under-hood Electricl Centre...possible corroded / dirty connection...If the relay goes belly up, then the CAN system puts the wipers onto full speed.
    Remedy is often to replace the relay..

    Also - my passenger side electric window will not activate properly.
    Have you had the battery off...if so, then you should reset the windows by holding the the window-up button pressed for approx 5 seconds after the window is fully raised.
    Also check your earth links and check the contacts within the switch...you may need to replace the switch itself.

    Then this Sunday on the way to Brands Hatch, the engine managemnet light came on and it felt like the turbo wasnt engaging! NO power!!
    Need to get this diagnosed to know for sure.
    Dirty EGR, Dirty Boost Sensor etc..see the How 2 section for these...
    Try disconnecting the battery for a few hours...this often clears a lot of temporary faults.

    Do you know the history of the vehicle.?..sounds like possibly a few earthing problems, which may occur if work has been done on the car and something has been left disconnected, or if it has been stood for some time allowing some corrosion to occur.

    Failing all that...check all your fuses in all three fuse boxes...end of dash, under the bonnet and in the boot.
    well done Robsey,

    you covered just about everything

    0-Large smile ......every time it's driven

  4. #4
    Regular Member Innes's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Plymouth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by wittsy` View Post
    Also - my passenger side electric window will not activate properly.
    There is a how2 about repairing the intermittent electric window problem here:

    http://www.vectra-c.com/forum/showthread.php?t=92625

    I had exactly the same problem when I bought my Veccy but I didn't know about this forum so I bought a secondhand switch for £10. I'm lucky there is a scrappy in Plymouth that only scraps Vauxhalls so plenty of spares!

  5. #5
    Regular Member Robsey's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    North East Cheshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : Energy

    Engine : Z19DTH

    Year : 2005

    Mileage : 101,000

    Default

    Quote Originally Posted by deztroyer View Post
    well done Robsey,

    you covered just about everything

    It's only well done, if my suggestions work...otherwise it is merely a load of tosh!!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Strange, Strange and Gardener
    By robintwall in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 0
    Last Post: 25th January 2009, 18:02
  2. Somebody said something strange...
    By Danwells72 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 12
    Last Post: 21st May 2008, 21:39
  3. Strange
    By FRANKA in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 14th December 2007, 00:17
  4. Strange One - Bit of Help
    By breezephil in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 18
    Last Post: 1st May 2007, 23:37

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •