User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3

Thread: EHPS Light

  1. #1
    Regular Member Piston broke's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Stroud
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default EHPS Light

    First problem with my Vectra arose Saturday morning, left home for work and after half a mile my EHPS warning symbol appeared in the small display at the bottom of the rev counter (Steering wheel image and an ! ). No other warnings and no loss of steering assist, the car feels no different to drive. I picked up some CHF11S from hellfrauds and topped up the resevoir when I got home that evening, it was bellow the minimum line, just. It's now on maximum. The light is still on though.

    I've read a few threads regarding problems with the EHPS, most relate to a problem with the CIM when the steering warning is coupled with the EPS light. I'm doubtful that I have anything so serious going on but before I get further into it, does anyone know if I need to get the warning symbol cleared? I would have thought if it was down to the fluid level, the warning would reset after top up but I don't take anything for granted with Vx.

    Any pointers would be apreciated

  2. #2
    Regular Member kentish_bloke's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Sittingbourne, Kent
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia

    Trim : Elite

    Engine : 1.8 VVT

    Year : 2009

    Mileage : 42800

    Default

    i had the same warning symbol appear on my vec a couple of years ago, it happened immediately after i started the engine. turned it off then restarted the engine & havent seen the symbol again.

  3. #3
    Regular Member Piston broke's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Stroud
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Mine's not clearing at all, I had the battery disconected for an hour last night to see if that would reset it but no luck, came on again as soon as the power was reconnected

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. EHPS Pump very noisy
    By alanlush in forum Suspension, Wheels & Brakes
    Replies: 4
    Last Post: 23rd October 2012, 14:47
  2. ehps problem :(
    By signumturbo04 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 23rd September 2011, 17:45
  3. No Comunication with EHPS
    By alanwh in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 0
    Last Post: 25th February 2011, 15:35
  4. EHPS Pump problem maybe
    By skutters in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 11th June 2010, 15:48
  5. EHPS fault
    By Piston broke in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 7
    Last Post: 21st May 2010, 09:46

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •