User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Stereo experts only lol

  1. #1
    Regular Member Gavin2.6's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Liverpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 1.9 cdti SRI & 2.6 Vec B & Mk1 Fiesta XR2

    Trim : 2 batteries. 2k RMS. 2x 15 SPL's

    Engine : CDTI 200 16V


    Default Stereo experts only lol

    Anyone used a canbus connects2 adaptor. Got my headunit working fine now with all the steering wheel controls spot on but only problem is i am not getting a perm live from the connects2 canbus box thing.

    Anyone been able to get perm live from one of these or do i have to dig some wire out and run a direct live from the batt.

  2. #2
    Regular Member Lightboy's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Reading, UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I have the full canbus connect2... fitted a while ago and IIRC I connected the aux power (for an automatic antenna) to the connect2 box.. Are you looking for perm. live from the adapter box or to it?

    My kit (Kenwood DNX5220) only works when the ignition is on...

  3. #3
    Regular Member Gavin2.6's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Liverpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 1.9 cdti SRI & 2.6 Vec B & Mk1 Fiesta XR2

    Trim : 2 batteries. 2k RMS. 2x 15 SPL's

    Engine : CDTI 200 16V


    Default

    I have a jvc one an my issue is not having a perm live so i am loosing all my settings every time i take the key out.

    I can see on my head units connector there is a perm live and worked fine in my vec b. I guess the connects2 box has a perm live into it as old cd30 had perm live so its there but cant find the perm live coming out of it to go into my headunit.

    Was thinking of running a perm live from bat to head unit but if anyone knows how to get one out of the connect box that would be sweet.

  4. #4
    Regular Member LADmachining's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Hampshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I think you may need to change round the red / yellow wires coming out of the back of the radio. They are often fitted with bullet connectors to facilitate this.

  5. #5
    Regular Member benny's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    dudley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    the new corsa has this can2 thing fitted and it needs the perminant feed from the car piggy backing into the radio where it needs the perm live ....

  6. #6
    Regular Member benny's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    dudley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by LADmachining View Post
    I think you may need to change round the red / yellow wires coming out of the back of the radio. They are often fitted with bullet connectors to facilitate this.
    yeah think he is rite here could be the loom for the set not the car / can loom ....

  7. #7
    Full Member lizard's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    southampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Exactly what Gavin Said, Swap the Yellow and Red around. I have a JVC and had to do this HTH...

    Rather than swap at the bullet connectors, Unclip the Red and Yellow from the ISO block and swap there...
    Last edited by lizard; 8th May 2010 at 09:26.

  8. #8
    North West Regional Organiser paulvectrac's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    morecambe
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra

    Trim : vxr

    Engine : 2.8 v6 turbo

    Year : 2007

    Default

    yep swap red and yellow over
    Vectra vxr custome remaps egr deletes dpf and diagnostic work all remaps are custome bench tuning avalible all genuine equipment PM for info

  9. #9
    Regular Member Gavin2.6's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Liverpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 1.9 cdti SRI & 2.6 Vec B & Mk1 Fiesta XR2

    Trim : 2 batteries. 2k RMS. 2x 15 SPL's

    Engine : CDTI 200 16V


    Default

    I have swapped the yellow and the red over but still nothing. There is no perm live going to either the red or yellow once the key is out. Just tried the volt meter on it doh !!!!

  10. #10
    Full Member lizard's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    southampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    This is a strange one Gavin, most people have only had to do the sawp. Bit con fuzzed now...

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Calling ICE/stereo experts.. Dvd/stereo, will this fit in my Pre-face Vec C Gsi?
    By TAB in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 14
    Last Post: 27th February 2013, 13:20
  2. a bit of help from the experts:)
    By macs_silviu in forum Bodywork & Interior
    Replies: 2
    Last Post: 9th July 2012, 22:41
  3. Any experts on criminal law on here?
    By DNS in forum General Chat
    Replies: 25
    Last Post: 19th April 2012, 12:38
  4. Looking for experts
    By Rebellion8878 in forum South Central (RO - Harrysdad, ARO - matty2fatty)
    Replies: 3
    Last Post: 4th March 2011, 12:47
  5. Factory fit stereo to ordinary size stereo
    By videodoctor in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 23rd April 2007, 12:24

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •