User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 10 of 10

Thread: modified hose fixed turbo lag and no power cdti

  1. #1
    Regular Member winnie2457's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    kings lynn, norfolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default modified hose fixed turbo lag and no power cdti

    If you look at the cdti 150 turbo not boosting thread in here I have put up pics and explaination of the turbo lag and no power low down probs I have had and how I fixed it too just incase you guys have it even if not then the cost of doing it is 4quid and worth it just for peace of mind

  2. #2
    Full Member Vaux-Man-G's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Tell me more.....is the one with the clear tube's?


    Bye bye Vec B
    - Hello Siggy!

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Winteringham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    come on how did you fix it

  4. #4
    Regular Member Dan_BlackSRi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra SRi

    Trim : XP1

    Engine : 1.9 CDTi 150

    Year : 2007

    Mileage : 66000

  5. #5
    Regular Member storm's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Northumberland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    what size are the pipes?just looking at blue ones on the bay and unsure of the size

  6. #6
    Regular Member Fash's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Doncaster
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    hmmm, can't help to change the pipes as a preventative measure....I too would like to know the size if poss please so I can order a replacement pipe to cut into two or more, and blue would be great (is it 4mm??)
    Last edited by Fash; 7th May 2010 at 18:00.

  7. #7
    Regular Member winnie2457's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    kings lynn, norfolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi guys sorry for the delay I am pretty sure it's 4mm inner diameter I used and just put cable ties on to keep it all tight belt and braces I also used hot water to soften the pipes to push on hope that helps and report back your findings

  8. #8
    Regular Member storm's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Northumberland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    cheers winnie will do mate

  9. #9
    Regular Member kev77's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    nottingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default blue pipes fitted

    fitted today 4mm internal diameter perfect fit

  10. #10
    Moderator & Events Assistant paulhb's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Wondering lonely as a cloud
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : M5

    Trim : Nothing needs adding

    Engine : 5.0 V10

    Year : 07

    Mileage : 37000

    Default

    We really don't need a number of threads on this subject when the main one is a sticky so I am closing this one

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 23
    Last Post: 17th November 2012, 23:49
  2. Replies: 30
    Last Post: 28th August 2012, 08:35
  3. 3.0 CDTi turbo hose
    By irn_bru_ce in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 21st July 2012, 12:43
  4. cdti 150 turbo lag fixed
    By Graeme01 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 36
    Last Post: 29th June 2010, 08:30

Visitors found this page by searching for:

signum 3.0 cdti turbo lag

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •