User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: Problem

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Problem

    Hi Guys, My Gearbox went the other week, And the cars been sitting on my drive, I took the battery out the other day to see what gearbox I had in the car, I've just put the battery and the tray back in, I went in to the car and went to start it, When the ignition was on there was no lights, rev counter and petrol gauge not working, apart from the EML was on, I started the car and it started the EML went off, I then noticed that radio had Safe on it, Any help would be great,

    Thanks.

  2. #2
    Regular Member Handyandy-UK's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Suffolk, Englandshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : BMW 525i

    Trim : SE Touring

    Engine : 3.0

    Year : 2007

    Default

    Most likely just means you need to enter the radio code.
    Exact procedure will depend on which headunit you have... do a search for radio code and you're bound to find loads of info some of which will cover what you have.

  3. #3
    Ex Vec-C Admin Deztroyer's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    WGAF#5
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    if you have an ealry car the a ccr2**** series unit you should have a pass card with the radio code on it ...

    to enter the code with the radio off press and hold the AS button whilst turning on until a beep is heard
    the display should then show 4 blank spaces
    use the 1 button to enter the first digit 2 for 2nd digit 3 for 3rd and 4th for 4th digit

    then press and hold the AS button again until it beeps - if the codes right then the radio will be back on !

    so if the code was 7890

    press button one till 7 is displayed
    press button two till 8 is displayed
    press button three till 9 is displayed
    press button 4 till 0 is displayed

    HTH

    regards

    Dez

    0-Large smile ......every time it's driven

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi Guys, Thanks for the replys earlier, Just A Quick Update, I found my radio code and typed it in and got the radio working, But I still have no other lights, When the ignitions on theres just the EML on, When the engines started it goes away and theres nothing on, The rev counter doesn't work neither does the speedo, petrol gauge or temperature, And when I put the lights on all the lights work outside the car but I have no dash lights its just complete dark and blank, Any suggestions?

    Thanks

    Adam B.

  5. #5
    Regular Member Handyandy-UK's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Suffolk, Englandshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : BMW 525i

    Trim : SE Touring

    Engine : 3.0

    Year : 2007

    Default

    Assuming the backlighting for the dash doesn't come on either, I'm leaning toward a loose/disconnected plug somewhere - don't think a single fuse covers the entire dash, but I'd check all fuses in all fuseboxes anyway.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yeah thats right no back lights come on the dash either, I have checked the fuses in the engine and in the front of the car and they all seem to be fine, Do you know what plug may have become loose or been disconnected? Thanks.

  7. #7
    Regular Member Handyandy-UK's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Suffolk, Englandshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : BMW 525i

    Trim : SE Touring

    Engine : 3.0

    Year : 2007

    Default

    I'd get the battery out again and check all multiplugs around it.... then very carefully reassemble.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Rear Signum Light problem problem - help
    By scw02102 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 3
    Last Post: 8th July 2012, 21:12
  2. Wiper Electrical Problem? (Not sticking or cold weather problem)
    By SRIAdam in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 7th July 2012, 16:13
  3. 1 problem sorted and 1 more problem arises
    By bunsen1 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 22
    Last Post: 4th April 2011, 13:03
  4. Bit of a problem, Need Help
    By vectrasri-j in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 18th January 2010, 19:21
  5. Problem...? Vectra SXI...problem with starting after filling with fuel?
    By doozer in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 8th November 2008, 09:40

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •