User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Installed Cruise Control not working

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Romania
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Installed Cruise Control not working

    Hello,

    I just installed cruise control on my car (2002 Vectra C 1.8 ZX18XE) and i did the following operations:

    1. Installed clutch switch
    2. Installed CC lever
    3. Activated CC in the Engine module with OP-COM
    4. Activated CC in the Instrument module with OP-COM

    Is there any operations left or i have to activate it with TECH 2 only.
    Please Help. Thanks!

  2. #2
    Admin & Merchandise Manager bigmac's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Devon
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    46 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    46 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Tech2 !!! never use opcom to program

    You need to get tech2 and reset CIM and then program stalk's/Key afaik ,if you install a new stalk its the only way to get it to work
    Last edited by bigmac; 20th April 2010 at 18:40.

    Irmscher Insignia CDTI 130

    MOD'S...Irmscher front spoiler, Irmscher mats, Irmscher door pins, Irmscher rear spoiler, Irmscher grille, Irmscher skirt & exhausts,Irmscher Roof spoiler MOD'S TO COME..Side skirts,Wheels

  3. #3
    Regular Member darko2301's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Croatia
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default



    I also retrofitted CC, I had it activated via TECH2 and it works like a charm

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Romania
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Ok then i have to visit the local dealer and have the CIM reset, i will let you know if the problem was solved, thanks for the help.

    btw darko2301 nice vectra u got there

  5. #5
    Regular Member darko2301's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Croatia
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    lol cheers mate

  6. #6
    Regular Member kdadidog's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    county durham (peterlee)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    is cc not standard. i have a 53 LS and I have it. infact ive never seen one without it

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    West Yorkshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    You have missed out a step, you need to do the coding in the CIM module as well as the engine and instruments. Go into the variant programming screen, change cruise control to "present" and country code to "great britain".

    You may also need to install a clutch switch if you don't already have one.

    If you have the proper op-com (called vaux-com in this country), there is no problem with using it to activate cruise. I have done this for lots of people with Astra H's/Zafira B's and it has worked every time.

    I personally wouldn't trust the op-com units bought on ebay. The real thing costs £700 for a reason (and is very good value compared to tech2). Have heard a few stories of weird results after doing programming with ebay op-coms and have had a bad experience myself with my old car, hence buying the genuine one.

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Romania
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    There is no cruise control option in my CIM variant programming screen so i can't change it to present, strange... i admit, i don't have the £700 tool unfortunatelly... so should i go to the dealer tu use their Tech 2 tool?

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Romania
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Tere are lots of Vectra C cars without the CC installed, i have 2 friends here without it...

  10. #10
    Full Member Penfold101's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Combination of Preston and Oxfordshire...
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    in the UK it was only the entry level Expression model that didn't have it as standard, and that was discontinued as no-one bought it. It was fitted as the Vectra was mainly a motorway mile-munching company/hire car which would spend it's life doing 70...

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. cruise control not working
    By bigsteve3.0v6 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 9th October 2011, 21:53
  2. Cruise Control not working :(
    By Princess D in forum Troubleshooting
    Replies: 38
    Last Post: 14th January 2011, 16:16
  3. Cruise control not working?
    By cjporter in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 17
    Last Post: 10th December 2010, 16:10
  4. Cruise Control Not Working
    By dt100 in forum Troubleshooting
    Replies: 1
    Last Post: 20th June 2009, 10:39
  5. Cruise Control not working
    By Bucko in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 9
    Last Post: 17th March 2008, 21:13

Visitors found this page by searching for:

vectra c cruise control install

vauxhall vectra c cruise control not working

vectra c cruise control not working

zafira cruise control not working

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •