User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3

Thread: CDTI 150 engine light.

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Perkinsville, County Durham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats


    Trim : Sri nav

    Engine : Z19dth

    Year : 2006

    Default CDTI 150 engine light.

    Hi guys. I drive to and from work each day, 9 miles each way. Since Monday afternoon 3/4 of the way through each journey the engine light has appeared and there's been a slight drop in power.
    I have a code reader, but no codes show (present or pending). The reader allows me to reset the code.
    I tried the ignition/accelerator/brake pedal How2 without success and noticed this afternoon with all of the fiddling with the ignition that the fault went out itself.
    Around 6 weeks ago, i cleaned the EGR valve and boost sensor.

    Any ideas what it might be?

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Perkinsville, County Durham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats


    Trim : Sri nav

    Engine : Z19dth

    Year : 2006

    Default

    It turns out it was the spanner light. Cleaned the fuel filter out, but it appeared again the next day. Same thing, limp mode, no power.
    Went out today and the engine light came on this time. Code read as P2279 Intake Air System Leak. Ended up having to pull over as the engine wouldn't idle and kept stalling.
    Got towed home. Upon checking later i found an oily pipe leading to the turbo (pipe from air intake to turbo). I tried to remove it to see if it was split, but the engine was still a little hot. I'll have another go tomorow.

    Anyone fitted one of these before?

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Perkinsville, County Durham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats


    Trim : Sri nav

    Engine : Z19dth

    Year : 2006

    Default

    Got the pipe off to clean and inspect it yesterday. It wasn't split, so i refitted it. The error code P2279 still appears once you try to rev above 3000.

    Looks like i'll be off to the garage tomorrow to try and get it booked it.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. CDTI Check engine light
    By Derek Mc in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 20th May 2010, 18:17
  2. Engine management light on cdti 150
    By peadar in forum Diesel Engine related
    Replies: 12
    Last Post: 9th April 2010, 23:03
  3. cdti lacks power when cold, & engine light on
    By mr_dog in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 8th February 2010, 22:45
  4. Signum 1.9 (150) CDTI Emissions (Engine Light)
    By Claire@austin141273. in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 9th January 2009, 21:29
  5. Help on 1.9 cdti sri (engine light)
    By tonyx420 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 3rd November 2006, 22:03

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •