User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: Air con on the blink?

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    near Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    confused Air con on the blink?

    Looking for a few suggestions guys (and gals! ).

    A few days ago I got into the vectra to find a huge puddle in the front passenger footwell (also, the air con is not now working). First thought was - There's a leak in the coolong system, so went out a got a sealant. Added that to the system, just realising at the same time that the level wasn't actually down (and there was no smell coming from the puddle). Did a bit of 'googling' and then checked the pollen filter, cleared a pile of leaves and checked all the fuses. Since joining the forum (today) and looking at a couple of other posts, am I right in thinking that the air-con system is seperate from the coolong system. If so, how would I go about checking this, can it be fixed with sealant, or is this really a job for vauxhall?

  2. #2
    Regular Member Ian S100's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Southport
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Have you checked ALL the fuses - there's a fusebox at the end of the dash & one in the engine compartment

    Does the heater fan still work?

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Newcastle upon Tyne
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    are you vents blowing? is it just the AC not working?

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    near Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    confused Nothing blowing

    Quote Originally Posted by j88nya View Post
    are you vents blowing? is it just the AC not working?

    No, the vents aren't blowing, although I think I can hear a light click when I try to turn them on. Thought this was perhaps some kind of safety cut-out, when the system was empty, to prevent the unit from going. Problem is, if this is a seperate system from the cooling system in the engine, I wouldn't know where to fill/top it up, to see if that was the problem.

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    near Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default No heater fan.

    Quote Originally Posted by Ian S100 View Post
    Have you checked ALL the fuses - there's a fusebox at the end of the dash & one in the engine compartment

    Yes, I've checked them all, for any fuse to do with air-con, cooling, ventilation, etc.

    Does the heater fan still work?
    No, the vents aren't blowing, although I think I can hear a light click when I try to turn them on. Thought this was perhaps some kind of safety cut-out, when the system was empty, to prevent the unit from going. Problem is, if this is a seperate system from the cooling system in the engine, I wouldn't know where to fill/top it up, to see if that was the problem.
    Last edited by Chop Suey; 14th April 2010 at 16:33. Reason: forgot to add something

  6. #6
    Full Member spennny's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Blantyre
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    The aircon system has a shut off switch if the oil level gets to low, it is a diff system and can be topped up albeit proffesionally i would recommend, or kwik fit do it for £40 i think

    But it does have a shut off valve

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    near Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Post in the wrong place?

    Quote Originally Posted by Chop Suey View Post
    Looking for a few suggestions guys (and gals! ).

    A few days ago I got into the vectra to find a huge puddle in the front passenger footwell (also, the air con is not now working). First thought was - There's a leak in the coolong system, so went out a got a sealant. Added that to the system, just realising at the same time that the level wasn't actually down (and there was no smell coming from the puddle). Did a bit of 'googling' and then checked the pollen filter, cleared a pile of leaves and checked all the fuses. Since joining the forum (today) and looking at a couple of other posts, am I right in thinking that the air-con system is seperate from the coolong system. If so, how would I go about checking this, can it be fixed with sealant, or is this really a job for vauxhall?
    Just realised where this post is. I should probably have posted this in the Technical section. If anyone from Admin wants to correct this error, I'd be grateful.

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Newcastle upon Tyne
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sorry I meant do the heaters blow? Is it just the ac not working?

  9. #9
    Administrator Big-Pete's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Home or in the Gym
    Problems Posted
    1
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    88 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Audi Q7

    Trim : S-Line Plus 245

    Engine : 3.0 TDV6

    Year : 2013

    Mileage : 3023

    Default

    Moved from "Problems with the forum an registering" to HVAC

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Alpine CDE-113BT On the blink!?
    By shiver2k11 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 22nd April 2012, 20:16
  2. Dash on blink!!!!
    By s2yob in forum Bodywork & Interior
    Replies: 11
    Last Post: 18th December 2011, 23:24
  3. Air Con on the blink.
    By WilliamLX in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 31st August 2010, 21:22
  4. Steering Wheel controls on blink
    By Al Adams in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 28th June 2008, 12:03

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •