User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Engine management light on cdti 150

  1. #1
    Regular Member peadar's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    in the glens of Antrim N Ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : ELITE

    Trim : FULL LEATHER

    Engine : 1.9 CDTI 150 BHP

    Year : 2004

    Mileage : 87,000

    Default Engine management light on cdti 150

    as the title says it came on today and wont go out even after the car has been stopped and started a few times , what now ?

  2. #2
    Full Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    N/A
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Golf 7

    Trim : GTD

    Engine : 2.0 TDI 184PS

    Year : 2014

    Mileage : 40000

    Default

    If there is no limp mode I wouldnt be too worried, could be a sensor, or glow plug.

    But for piece of mind get the code read as there will be a code stored.

    Gazza4

  3. #3
    Regular Member peadar's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    in the glens of Antrim N Ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : ELITE

    Trim : FULL LEATHER

    Engine : 1.9 CDTI 150 BHP

    Year : 2004

    Mileage : 87,000

    Default

    cheers Gazza4

  4. #4
    Regular Member parsco's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Cambridgeshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Could be a couple of things mate. Could be water in the diesel filter or glow plug(s) faulty. Mine would come on when I start the car then go out a few minutes down the road. Got the codes read and it was faulty glow plug(s). Got them changed and it was only running on 1 apparently

  5. #5
    Regular Member peadar's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    in the glens of Antrim N Ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : ELITE

    Trim : FULL LEATHER

    Engine : 1.9 CDTI 150 BHP

    Year : 2004

    Mileage : 87,000

    Default

    Quote Originally Posted by parsco View Post
    Could be a couple of things mate. Could be water in the diesel filter or glow plug(s) faulty. Mine would come on when I start the car then go out a few minutes down the road. Got the codes read and it was faulty glow plug(s). Got them changed and it was only running on 1 apparently
    what code did you get i tried the pedal trick but got nothing i have disconnected the battery just now i will leve it off for an hour

  6. #6
    Regular Member parsco's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Cambridgeshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I took mine to a mate who owns a garage, he has got the diagnostic equipment to check it. The pedal trick didn't work for me either mate

  7. #7
    Regular Member peadar's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    in the glens of Antrim N Ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : ELITE

    Trim : FULL LEATHER

    Engine : 1.9 CDTI 150 BHP

    Year : 2004

    Mileage : 87,000

    Default

    i like your exhaust video , i would like to decat mine but not sure which box is the cat

  8. #8
    Regular Member parsco's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Cambridgeshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by peadar View Post
    i like your exhaust video , i would like to decat mine but not sure which box is the cat
    I took both boxes off after the flexi pipe

    The CAT is the first (smaller) box after the flexi pipe and before the HUGE centre box.

  9. #9
    Regular Member peadar's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    in the glens of Antrim N Ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : ELITE

    Trim : FULL LEATHER

    Engine : 1.9 CDTI 150 BHP

    Year : 2004

    Mileage : 87,000

    Default

    thanks parsco i wasnt sure , my flexi is broke so i might cut it off and go straight to back box with s/s pipe FOC from work

  10. #10
    Regular Member parsco's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Cambridgeshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    That's pretty much what I've had done mate, just got a pair of back boxes instead

    You get better throttle response and a niiiice sound

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Loss of power, Engine Management Light, Spanner Light
    By Shadrack in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 6
    Last Post: 28th April 2013, 11:22
  2. Replies: 17
    Last Post: 16th August 2012, 10:07
  3. EGR Valve, Engine Management Light & Spanner Light
    By guygreen in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 12th December 2010, 20:09
  4. No throttle, traction control light, engine management light
    By si260188 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 9th May 2010, 21:45
  5. Replies: 3
    Last Post: 28th April 2009, 19:49

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •