User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3

Thread: Good News and Bad News!

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Devon
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Good News and Bad News!

    First the good news ! I eventually got around to replacing the Thermostat on my GSI yesterday. Whilst the plenum was off I also replaced the spark plugs with Denso Iridiums, replaced a leaky front bank cambox cover gasket, and cleaned the throttle body and engine vent housing outlets. I also fitted a K&N Filter, changed the oil and fitted an oil catch tank. Very happy with all that!

    Now the bad news ! All is running well apart from now the emission control light has suddenly come on (permanently lit not flashing). I have read the code and it is P0700 which is a Transmission Control Module Malfunction. No idea why - I didnít touch the gears whilst the repairs were being done and it was fine beforehand. The car drives as perfectly as ever no limp mode gears etc, the fluid level is fine and not contaminated (separate oil cooler fitted). I've checked and double checked everyting I removed (hoses and connections etc and all appears fine). The only thing I can think of is I did spill some coolant around the top of the transmission when working on it. Itís an AF33 transmission Ė does anyone have any ideas. 'cause I'm stumped ?????

  2. #2
    Regular Member no1golfer's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    newcastle upon tyne
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Had the same fault on mine,but think its just a loose conection or dodgy sensor cos it comes and goes as it pleases,lasted just 3 days this last time.
    Probs get it checked at next service.(unless something more serious ocurs)

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Devon
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by no1golfer View Post
    Had the same fault on mine,but think its just a loose conection or dodgy sensor cos it comes and goes as it pleases,lasted just 3 days this last time.
    Probs get it checked at next service.(unless something more serious ocurs)
    I'm hoping it will disappear just a bit worried about damage that may be occuring! Do you happen to know why the emission control light comes on then it reads a Transmission module fault?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Honey , I've Got Some Good News and Some Bad News .
    By HITFACTORY1403 in forum Comedy & Humour
    Replies: 14
    Last Post: 28th January 2012, 17:53
  2. Good News & Bad News....
    By spoons in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 35
    Last Post: 7th October 2011, 07:22
  3. good news/''BAD NEWS''
    By the-wizard in forum General Chat
    Replies: 15
    Last Post: 10th October 2010, 11:52
  4. turned bad news into good news
    By Deztroyer in forum Styling
    Replies: 4
    Last Post: 9th May 2009, 17:44
  5. Good news, bad news and some advice needed
    By G.O'Rilla in forum General Chat
    Replies: 12
    Last Post: 14th October 2007, 09:00

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •