User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: Help needed / fault codes??????????????????

  1. #1
    Regular Member muniman_gsi's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : GSI

    Trim : VXR

    Engine : Z32SE

    Year : 03/53

    Mileage : 70000

    confused Help needed / fault codes??????????????????

    After having the battery disconnected today checked my fault codes and there was 8 faults!

    0230 - Heated Oxygen Sensor (HO2S) Circuit Closed Loop (CL)performance Bank 1 Sensor 1
    0500 - Vehicle Speed Sensor (VSS) Circuit
    0501 - Vehicle Speed Sensor Range/Performance
    0571 - Cruise Control Brake Switch Circuit
    1108 - BARO to MAP Sensor Comparison Too High
    1139 - Heated Oxygen Sensor (HO2S) Insuff. Switching Bank 1 Sensor 2
    1565 - Cruise Servo Position Sensor
    1613 - Loss of DIM Serial Data

    If anyone knows what any of this means or what I can do to fix / reset any of the above please , please show off and share the wisdom!

    Thanks in advance.

  2. #2
    Regular Member muniman_gsi's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : GSI

    Trim : VXR

    Engine : Z32SE

    Year : 03/53

    Mileage : 70000

    Default

    Saturday night,

  3. #3
    Regular Member LADmachining's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Hampshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Does the vehicle start and drive OK? Is the engine management light on?

  4. #4
    Regular Member signumturbo04's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    SCOTLAND
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    its a fuse under the bonnet m8, my signum came up with all those codes when i was in aberdeen and had to drive car home in limp mode. cant remember which fuse it is but its under the bonet and a 30amp fuse.

  5. #5
    Regular Member the-wizard's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tamworth - ''The Capital of Mercia''
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra-c

    Trim : sri

    Engine : cdti

    Year : 2004

    Mileage : 98,000

    Default

    Quote Originally Posted by LADmachining View Post
    Does the vehicle start and drive OK? Is the engine management light on?
    And are they showing present or not present ?, have you got the means to remove the codes (could be old ones), if not as your not to far away I suppose i could do you a favour!!.

  6. #6
    Regular Member muniman_gsi's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : GSI

    Trim : VXR

    Engine : Z32SE

    Year : 03/53

    Mileage : 70000

    confused

    Starts and drives fine, power steering and traction lights are on as they always are (reoccurring faults) and service indicator came on when battery was reconnected. I don't know how long the codes have been there? do they clear once the fault is found or do they need to be cleared in Tech 2?

    Thanks again.

  7. #7
    Regular Member muniman_gsi's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : GSI

    Trim : VXR

    Engine : Z32SE

    Year : 03/53

    Mileage : 70000

    confused

    Its never the easy things! fuses are fine mate, and the car is not in limp.

    As for showing present or not present cant say I know, read the codes via the engine light blink trick (two pedals down etc) which strangely had never worked on previous occasions when tried.

  8. #8
    Regular Member the-wizard's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tamworth - ''The Capital of Mercia''
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra-c

    Trim : sri

    Engine : cdti

    Year : 2004

    Mileage : 98,000

    Default

    if your ever this way i can read them for you and clear as required!.

  9. #9
    Regular Member muniman_gsi's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Birmingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : GSI

    Trim : VXR

    Engine : Z32SE

    Year : 03/53

    Mileage : 70000

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by the-wizard View Post
    if your ever this way i can read them for you and clear as required!.
    Top man might well arrange a visit / mini road trip I think? And You can check out my catch can!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Quick help needed reading fault codes!
    By Veccy55 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 1
    Last Post: 5th February 2013, 17:08
  2. help needed to fault find (or read codes) 2.0DTi
    By FLOB in forum South East (ARO jaqubek)
    Replies: 0
    Last Post: 4th April 2012, 18:15
  3. fault codes help needed please
    By patch22 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 14th July 2011, 06:12
  4. Getting 2 fault codes come up
    By Lozza in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 0
    Last Post: 7th June 2011, 16:17
  5. how to determine parts from fault codes... help needed.
    By tan786 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 25th June 2010, 18:13

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •