User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: Weird Fault

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Planet Earth
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Weird Fault

    Okay a weird fault here, hopefully some skillfull people could help me out

    Vectra 2.2 direct (55)

    Had emmisions light come on and car ran very lumpy, so i decided to give the maf a quick clean (lightly with Electrical contact cleaner) and the emmisions light went out but was still running lumpy.

    Now i will be replacing the maf on friday but something else is bothering me, the light has now come back on and the car is running great (best its been) and now averaging 37mpg up from 29-30mpg.

    Is there a possibility that the maf has got worse and gave up and i am either running on default settings or possibly (and hope not)... that the car may be running a little lean.

    Any ideas guys

    cheers

  2. #2
    Regular Member benny's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    dudley
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    you need to get it tech tested to see what the code reads no good guessing on a 2.2 direct ....but i would say at a guess either the fuel reg or pump is beginging to play up some ....

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Planet Earth
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Hi benny

    Just had the fuel pressure regulator changed, car was cutting out.

    Yes i will need it diagnosed, its weird how things have changed after cleaning the maf

    is the maf a common fault on these engine regarding power loss.

    Can i ask one more thing? was quoted £102 for a maf from autovaux cant seem to see them elsewhere for much cheaper apart from the cheapy ones. is there anywhere alse to get a genuine on any cheaper?

  4. #4
    Regular Member benny's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    dudley
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    ive never seen a mass air sensor fail on a z22yh but there maybe a first time for everything .......you really need to read the codes and as for useing auto vaux i would try and find another place to get it .....

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. weird fault code
    By vectraross in forum Troubleshooting
    Replies: 6
    Last Post: 26th November 2012, 00:14
  2. Weird cut out!
    By Chip in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 4th June 2012, 18:35
  3. Replies: 15
    Last Post: 9th July 2011, 22:19
  4. Weird electrical fault
    By stampede in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 21st March 2010, 20:29
  5. Signum Heated Rear Window Fault - WEIRD !
    By Signumv6man in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 9
    Last Post: 29th December 2008, 19:21

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •