User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 10 of 10

Thread: 1.9cdti juddering when started

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    washington tyne and wear
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default 1.9cdti juddering when started

    could anyone please advise me, I have a 56 plate 1.9cdti and have noticed today that its taking longer to start and when it does start Im getting a terrible judder/thump from the engine? if anyone can help it will be most appreciated.

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    CHESHIRE
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    could be time to replace your glow plugs what millage are you on mark..

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Bradford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    My dad told me if the car causes starting problem, it can be EGR valve as he had an Astra which did same problem. Once EGR valve was changed, it was all good

  4. #4
    Regular Member the-wizard's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tamworth - ''The Capital of Mercia''
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra-c

    Trim : sri

    Engine : cdti

    Year : 2004

    Mileage : 98,000

    Default

    Glow plugs!.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    county down
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    mine does same - if there is a glow plug fault you will get engine mangement light, so forget that....I feel judder on cold start but VX can't find any fault - EGR been done, manifold been done, 1 glow plug changed - just learned to live with it, heard from someone it's a 'known issue' to VX on Z19dth.
    I personally believe it is in some way emission related as get fair bit of healthy smoke during judder.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    mars
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    dont talk to me about EGR valve, im having mine replaced under warranty tuesday funny thing is the car runs like a dream with out a problem.

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    washington tyne and wear
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    thanks for help, i got it sorted today, had to change the battery as i was driving yesterday and the car came to a halt, when i tried to start it nothing! ive only done a few miles a day lately so i suppose it hasnt had a chance to charge! just strange for the battery to go like that.

  8. #8
    Regular Member LADmachining's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Hampshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Vauxhall released a technical bulletin for rough running on start-up due to low battery voltage caused by the alternator not starting to charge until the revs are brought up above 1000rpm.

    It is possible your alternator is not charging properly, causing the flat battery and the running problems on start-up.

    Charging voltage should be at least 13.8 volts measured across the battery terminals with loads on such as headlights/heater blower on full/heated rear window, engine running at 2500rpm.

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    CHESHIRE
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by gaby19uk View Post
    dont talk to me about EGR valve, im having mine replaced under warranty tuesday funny thing is the car runs like a dream with out a problem.
    ok ill ask the question ,why are they replacing it?

  10. #10
    Regular Member Lao's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Romania, E.U.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C Estate Automatic

    Trim : Elegance

    Engine : Z19DTH

    Year : 2005

    Default

    Quote Originally Posted by LADmachining View Post
    Vauxhall released a technical bulletin for rough running on start-up due to low battery voltage caused by the alternator not starting to charge until the revs are brought up above 1000rpm.

    It is possible your alternator is not charging properly, causing the flat battery and the running problems on start-up.

    Charging voltage should be at least 13.8 volts measured across the battery terminals with loads on such as headlights/heater blower on full/heated rear window, engine running at 2500rpm.
    I got the same thing for the last 2 months until today, when the alternator failed completely. So I think you might be right on all you're saying above. I will get back tomorrow after I repair the alternator.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Juddering 1.9cdti
    By Alan/1967 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 9th October 2011, 17:17
  2. 1.9CDTI Clutch Juddering
    By robdd1 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 30th January 2011, 21:00
  3. 1.9CDTI (150) Won't Rev When Started
    By robblue2x in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 26th November 2010, 19:18
  4. Help needed with 1.9cdti 150 juddering!!!!
    By stuart813 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 20
    Last Post: 26th May 2010, 22:36
  5. Juddering 1.9CDTi 150
    By ghostrider in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 36
    Last Post: 11th September 2009, 23:44

Visitors found this page by searching for:

1.9 cdti judder when first started

vectra c 1.9 cdti juddering when first start

vectra c 1.9 juddering start

2007 vauxhall vectra juddering

1.9 cdti juddering

whats causing my vauxhall signum 1.9 to judder badly when driving

vectrs c cdti not starting and running rough

1.9 cdti running voltage

1.9cdti engine judder

1.9cdti alternator low charge

vauxhall vectra 1.9 cdti sri juddering

vauxhall astra 1.9 cdti juddering when started

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •