User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: need help guys!!

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    nottingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : 2.0T Design

    Engine : Z20NET

    Year : 04

    Mileage : 43000

    Default need help guys!!

    i have a 05 cdti and it has a problem with getting hot on a run(motorway etc) its never done this before and driving round town it never gets hot its only when its being pushed on a long run etc etc

    its not losing any water and the heater works as before


    any ideas??

    tom

  2. #2
    Regular Member Ian S100's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Southport
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    What do you mean by 'hot' - what temperature?

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    nottingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : 2.0T Design

    Engine : Z20NET

    Year : 04

    Mileage : 43000

    Default

    it used to sit at 80-85 all day long now it pushes past 90 and over to 100, only cools down once on the flat and cruising steady. say 70mph on cruise control then come to a big hill, criuse takes it up the hill but temp rises

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    nottingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : 2.0T Design

    Engine : Z20NET

    Year : 04

    Mileage : 43000

    Default

    would it be worth 'flushing'the system through or is that a waste of time??

  5. #5
    Regular Member frasedeb's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    hull
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I would say your thermostat isn't opening fully, not allowing the coolant good circulation.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    county down
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    stat i'd say too - easy fix

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    nottingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : 2.0T Design

    Engine : Z20NET

    Year : 04

    Mileage : 43000

    Default

    cheers guys, would my heater still be as efficient as before the problem though??

    hope its only that, will trade club it tomorrow lol

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    nottingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : 2.0T Design

    Engine : Z20NET

    Year : 04

    Mileage : 43000

    Default

    anyone with anymore ideas?

  9. #9
    Regular Member v6vc's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Planet Earth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra & Signum

    Trim : GSi & Design

    Engine : 3.2 V6 & 2.8 V6 T

    Year : 02/07

    Default

    Yeah stat is probably stuck shut. Is the radiator hot when it reaches these temperatures? If not, would make sense the stat is still closed

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    nottingham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : 2.0T Design

    Engine : Z20NET

    Year : 04

    Mileage : 43000

    Default

    Ta, stat is ordered, be here tomorrow.

    Hope it cures it, off on holiday in vec next week lol

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Thanks Guys :)
    By nicky in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 10
    Last Post: 30th August 2011, 09:11
  2. What do you guys think?
    By CraigoT in forum Styling
    Replies: 25
    Last Post: 26th August 2011, 23:01
  3. Help please guys!!!!!!
    By srinav in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 13th August 2011, 10:17
  4. Bit of help please guys
    By Lump in forum Suspension, Wheels & Brakes
    Replies: 12
    Last Post: 18th April 2009, 16:35
  5. Hi guys
    By yessof in forum Introduce yourself.
    Replies: 12
    Last Post: 1st February 2009, 21:08

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •