User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: Signum problems.

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Brighton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Signum problems.

    I've got two problems at the moment (only 2 you cry).

    1. When I coast down hill (out of gear, engine at idle), engine temperature drops.
    Is this normal or is my thermostat duff. Temp settings through secret menu tie up with gauge.

    2. Auto rain sensing wipers. When in operation, they work for a while, then upon heavy downpour, they seem to give up, resting just above their normal flat position.
    Is this the motor linkage?

    Car still got warranty, so when I get back I'll book it in. Just wanted a bit of advice from the guys who know (rather than the stealers).

    Thanks

  2. #2
    Regular Member Celes's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Slovenia, Koper
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Opel Signum

    Trim : Sport

    Engine : 3.0 CDTI

    Year : 12/03

    Default

    You should stay in gear when coasting. Saves fuel

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Brighton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Celes View Post
    You should stay in gear when coasting. Saves fuel
    True, but that slows you down, meaning you have to keep a steady throttle. Bit of a compromise really.

    I actually do both, but in different situations!
    Still only get 48mpg max, and that's mostly motorway work at 70mph (should expect more), which is why i suspect the thermostat is stuck open, engine taking too long to warm up, and average mpg down.

    Edit: Forgot to mention it's a 56 Signum Design 1.9 CDTi 150.

  4. #4
    Regular Member Dan_BlackSRi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra SRi

    Trim : XP NAV

    Engine : 1.9 CDTi 150

    Year : 2007

    Default

    Overrun always brings the temperature down, on any car - where the guage is before it starts will tell you if your thermostat is knacked.

    Not sure on the wipers, but the strange parking position does sound like the linkage.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Brighton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Dan_BlackSRi View Post
    Overrun always brings the temperature down, on any car - where the guage is before it starts will tell you if your thermostat is knacked.


    Not sure on the wipers, but the strange parking position does sound like the linkage.
    The gauge shows about 85^C, secret menu shows a few degres more. This is normal (I assume). On coasting both go down to about 70^C. None of my old cars ever did this. I would think the thermostat would open/close all the time to maintain the correct operating temp.


    Thewipers work OK for a while in intemittent, and no problems in normal mode (slow/fast).

    Just need advice before the stealers fob me off (plus charge me diagnostics!)

  6. #6
    Regular Member Dan_BlackSRi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra SRi

    Trim : XP NAV

    Engine : 1.9 CDTi 150

    Year : 2007

    Default

    My stat doesn't work as it should and my needle hardly moves (if at all) so with yours going upto 85oC and staying seems to point that its operating ok, maybe if anything its a little slow closing.

  7. #7
    Regular Member Celes's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Slovenia, Koper
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Opel Signum

    Trim : Sport

    Engine : 3.0 CDTI

    Year : 12/03

    Default

    My V6 drops from 87-90 to about 75-80 when going downhill with no throttle at 120km/h.

  8. #8
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Coasting also means your not in full control of the car, advised against in the highway code iirc. Also, you use more fuel and you have to brake more often so your wearing them out faster

    Thermostat is probably nacked.
    Now I need a turbo to keep up!

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Brighton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by DHobbs View Post
    I've got two problems at the moment (only 2 you cry).

    1. When I coast down hill (out of gear, engine at idle), engine temperature drops.
    Is this normal or is my thermostat duff. Temp settings through secret menu tie up with gauge.

    2. Auto rain sensing wipers. When in operation, they work for a while, then upon heavy downpour, they seem to give up, resting just above their normal flat position.
    Is this the motor linkage?

    Car still got warranty, so when I get back I'll book it in. Just wanted a bit of advice from the guys who know (rather than the stealers).

    Thanks

    Update:
    Took into Vx, said they could do the work for a tidy sum £750, which include a new rear screen as the elements are broken.
    Anyway, when I said I've got the NetQ warranty, his jaw dropped. After a few days waiting for NetQ to agree the works, booked in for a new thermostat, new wiper motor and rear screen. Result

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Signum problems
    By adierolfe in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 7
    Last Post: 27th January 2013, 19:47
  2. Signum 2003 2.2 dti problems
    By raf_gsx in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 0
    Last Post: 24th January 2013, 10:43
  3. Signum problems
    By Sigchris in forum Troubleshooting
    Replies: 4
    Last Post: 10th October 2011, 06:54
  4. K&N Induction Kit on Signum...any problems?
    By cjporter in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 4th June 2009, 15:06
  5. Signum ABS problems
    By SausageBoy in forum Suspension, Wheels & Brakes
    Replies: 1
    Last Post: 10th November 2007, 17:29

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •