User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: cdti 1.9 not starting

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    stevenage
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default cdti 1.9 not starting

    hi all, wondered if anyone can help, the car isnt starting, it stalled on me last night, it seemed to take forever to start again , then this morning it wouldnt start atall. Millage 56'000 last 18 months the car has had, new intercaller, rge valve, new clutch, new autonator, i have noticed this morning that the bar along the manafold has come off, would this be the cause of the car not wanting to start? if anyone could give me any idea would be greatfull as im comeing to the end of my teffer with this vectra lee

  2. #2
    Regular Member Dan_BlackSRi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra SRi

    Trim : XP1

    Engine : 1.9 CDTi 150

    Year : 2007

    Mileage : 66000

    Default

    If the swirls are stuck shut, then this could happen, can the 3rd one (the control valve) be moved by hand, to at least get it started I wonder..??

  3. #3
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    315 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    stuck swirl valves wont stop it from starting... Is it cranking over?
    Plasma's Tech2 services are now partially open and able to provide services



    Come Join our new forum Insignia Owners.com for all your Insignia chat and needs

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    stevenage
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    yes mate its cranking over .got it started but it just takes forever to start' once its going its ok ??????

  5. #5
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    315 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    ah. ic. could well be inlet manifold/egr probs. Does it rev ok once started?
    Plasma's Tech2 services are now partially open and able to provide services



    Come Join our new forum Insignia Owners.com for all your Insignia chat and needs

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    stevenage
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    yes mate rev ok once started can smell diesel in the car at times

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    stevenage
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    confused

    ?????

  8. #8
    Regular Member Dan_BlackSRi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra SRi

    Trim : XP1

    Engine : 1.9 CDTi 150

    Year : 2007

    Mileage : 66000

    Default

    Swirl Valve issue as already stated, you really need to get it into a dealer/garage.

    The diesel smell could be injector seals, but is very likely to be the swirl seals have gone due to crud build up and is whats caused the bar to dislodge.

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    stevenage
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    got a new maniford today.getting it put on at the weekend.cheers for all the help

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1.9 cdti {150} starting up
    By 1 hammer in forum Diesel Engine related
    Replies: 2
    Last Post: 5th October 2012, 21:34
  2. cdti 120 starting cold
    By steve19cdti in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 28th May 2011, 22:08
  3. cdti 150 not starting
    By gazthebigyin in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 26th January 2011, 17:46
  4. V6 cdti starting Problems - new boy needs help
    By paul g in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 18th August 2008, 20:27
  5. Not Starting diesel cdti
    By PeteRs in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 15th March 2008, 19:24

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •