User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: fault code

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    wilts
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default fault code

    hi all, im looking at buying a 03 vectra c sri dti, it has a few problems tho. it booted hard it goes into limp mode, ive read the codes and got...


    p1604 (loss of ipc serial data)

    p0100 (mass air flow sensor)

    p0400 (exhaust gas recirculation)

    thats what the code reader said the codes were. can anyone confirm them?

    will any of them make the car go into limp mode. it drives fine aslong as you dont really put your foot down.

    thanks in advance

  2. #2
    Regular Member ptrehearn152's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    norfolk
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    p0400 egr failure will put it in limp mode, may want cleaning or replacing.

  3. #3
    Regular Member jonnybravo's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    barnsley,yorkshire,GB
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    as pte say's clean out egr,not a bad job on the Dti,look inside manifold you will probably find the manifold need's a good clean

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    wilts
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Thank guys it's not really the last two I'm bothered about, it's the first one, I have no idea what that is lol. The other two will probs just need a clean. Can any1 help?

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Hereford
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Hi Folks got a fault code of P1335, no rpm signal? (2L DTI Vectra 2002) Symtons are about five mins of starting the engine up the EM light comes on and the Rev counter drops to zero and the car goes into limp/ idle mode.

    This is intermiitent and if I floor the A/peddle it sometimes clears it. Any ideas

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    wilts
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    no one helpful on here then?

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Telford, Shropshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by mats13 View Post
    no one helpful on here then?

    How very polite.....not

    Do you not think that if people knew anything about code 1 then they would have posted their answer on here? Do you want everyone to post that they don't know just so you know people are looking at your post?

    Some people may not have a chance to see the post yet as they may be busy, so by all means bump the post, just try not to do it with a statement such as yours!

    We're all helpful if we can be

  8. #8
    New Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    wilts
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Waterboy View Post
    How very polite.....not

    Do you not think that if people knew anything about code 1 then they would have posted their answer on here? Do you want everyone to post that they don't know just so you know people are looking at your post?

    Some people may not have a chance to see the post yet as they may be busy, so by all means bump the post, just try not to do it with a statement such as yours!

    We're all helpful if we can be
    Lol wasn't meant in a horrible way. Just on abit of a deadline and I'm really busy atm so don't get to cheak this to offen.

  9. #9
    New Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    wilts
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    bump

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Fault code help :(
    By Thom in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 6
    Last Post: 4th February 2012, 20:14
  2. Fault code help!!!
    By billy88 in forum Troubleshooting
    Replies: 2
    Last Post: 22nd April 2011, 16:02
  3. help with a fault code
    By jan65uk in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 15th December 2009, 20:57
  4. Fault Code?
    By CDTi-SRi-Matt in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 26th February 2009, 21:43
  5. Fault Code?
    By CDTi-SRi-Matt in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 26th February 2009, 21:23

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •