User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: Slight judder

  1. #1
    Regular Member Samdy Gray's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Wiltshire, UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Slight judder

    My car (1.9CDTI 120) has developed a slight judder between 1500 - 1800 rpm.

    I recently fitted a new EGR valve and the car ran like a dream. I'm now noticing a slight judder as stated above, but only under light constant acceleration, if that makes sense.

    If I give it a bit of right foot through the revs then it pulls great, but if I'm driving like my grandma (so to speak ) it feels like it misfires slightly.

    As it doesn't happen when I floor it I'm thinking it shouldn't be clutch related. Could it be a slightly blocked injector? Worth using some de-coker?

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    West Midlands/South Staffs border
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi,
    I have the exact same thing on my 3.0 V6 Auto 2005

    Suggestions so far have been;

    Timing Belt
    SCV (fuel pump valves) sticking
    Faulty or Blocked injectors

    Hopefully your is simply a loose or faulty seal on the EGR though

  3. #3
    Regular Member kamar's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    bradford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    my car did this 150 cdti but then the spanner light was on my mate had a look and my 3rd injector plug wasnt on properly, once plugged on car was fine but mine has a slight judder on idle i think its the injector wiring or blocked injectors, im gona leave it as its not bothering me at the moment.

  4. #4
    Regular Member Celes's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Slovenia, Koper
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Opel Signum

    Trim : Sport

    Engine : 3.0 CDTI

    Year : 12/03

    Default

    I had this on my V6 CDTi. Replaced all 6 injectors and it was fine then. Try putting it into a high gear at low speeds and then floor it (from 1100rpm). If there is a knocking like sound it is very likely you have a blocked injector(s).

  5. #5
    Regular Member Samdy Gray's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Wiltshire, UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I'll have a play around with the wiring when I get home, it's not got the blue tops on so maybe the 3rd injector mod is needed.

    If it ends up needing new injectors what's it likely to set me back?

  6. #6
    Regular Member Driver0069's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    South Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    First thing i would do is clean all the injector plugs then tie them up with tie wraps normally it is the 3rd injector that has the problem i had the same problem i did the plug and wiring upgrade today and now it works like a dream.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Bristol
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : CDTI 150

    Trim : Design

    Engine : Z19DTH

    Year : 2005

    Default

    Injectors are either £120 or £290 each dependent upon part number fitted (Eurocarparts). Also need 4 copper washers from Vx (about £6). To replace all 4 can take as little as 1.5 hours, or a day or so dependent upon how stuck they are. I've done a How 2, mine were fairly easy.
    You also need a Tech 2 or Vaux Com to code the injectors to the ECU. Vx also recommend the replacement of the high pressure pipes, I used the old ones and have had no problems.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Slight Judder to 3.0 V6 (54 Plate Facelift)
    By dunc2610 in forum Y & Z30DT Specific
    Replies: 19
    Last Post: 31st May 2013, 08:57
  2. Judder in 1st
    By jongiddings in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 10
    Last Post: 19th March 2011, 17:04
  3. Slight hesitation/judder when accelerating 1.8 petrol
    By waterbourne in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 12
    Last Post: 19th January 2011, 00:44
  4. Slight Missfire/Judder
    By Tirfor in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 12th June 2010, 21:57
  5. Slight engine judder/thud for fraction of a second
    By gekornro in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 3rd April 2008, 21:48

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •