User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: egr quick ?

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    grimsby
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default egr quick ?

    took egr off me cdti 150
    it is caked with cr*p going to lean it
    also notices the manifold it connects to is almost blocked managed to scapped out about a golf ball size of gunk what the best way to clean the rest of ?
    cheers

  2. #2
    Regular Member P3tchy's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Milton Keynes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Take it off.

    Throttle body is probly blocked up as well.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    grimsby
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    how easy is that mate

  4. #4
    Regular Member P3tchy's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Milton Keynes
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Not very, I replaced mine as the swirls were knackered but the old one had about 10mm of crud all round the inside.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    grimsby
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    should i have 2 gakets or 1 when i remove the egr valve doh

  6. #6
    Regular Member the-wizard's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tamworth - ''The Capital of Mercia''
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra-c

    Trim : sri

    Engine : cdti

    Year : 2004

    Mileage : 98,000

    Default

    2, ONE SQUARE I OVAL. although the square one tands to stick on the egr or the manifold and can be missed. the oval one can sometimes drop down into the engine bay if it was'nt noticed when you took it apart, pic here.





    http://www.vectra-c.com/forum/showth...=104274&page=2
    Last edited by the-wizard; 12th March 2010 at 19:13.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    grimsby
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    mine only had 1 the oval one guess best go to dealers for the square 1.just built it back up it runs ok engine management light came up a couple of times could that be the missing gasket

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    grimsby
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    cleaned the egr valve up fully put back in but after clearing fault then running engine up after 2-3mins same fault code comes up any idea what i should try next or is it just fit a new egr valve.the old one is nice and clean now and the valve is free.but it does not have a gasket do you think that could be the problem now
    cheers

  9. #9
    Regular Member Ian S100's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Southport
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Is the linkage connected properly & moving moving ok?

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    grimsby
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    yes when i cleaned it i checked the valve and it move freely

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Quick help plz
    By messsy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 16
    Last Post: 4th July 2012, 23:06
  2. Replies: 7
    Last Post: 12th October 2011, 10:24
  3. Quick wash & Quick Mods
    By ilovetechno in forum Quick Photo Album
    Replies: 11
    Last Post: 3rd October 2011, 19:40
  4. Quick Question - Need a Quick Answer if Possible
    By RobW in forum Suspension, Wheels & Brakes
    Replies: 3
    Last Post: 8th February 2011, 23:55
  5. Quick Help
    By DarylAAS in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 25th October 2010, 11:10

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •