User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: vectra heaters

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    hull
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default vectra heaters

    hi all,
    newby to this site, but hoping you guys can help me out abit ive got issues with my heaters on vectra 1.9 cdti 150
    1st is that it blows warm when its on cold setting?? am thinking thermosat maybe
    2nd the temp gauge works, well sort of but soon as i turn the heaters on the needle drops to zero turn them off it comes back,, is this linked to thermosat , or as any 1 ad same problem

    i only ad the car 2wks and now need to save up to get clutch done aswell the dual mass is making strange noises wen am operating clutch peddle been quoted 750 to replace the lot is that good price

    any help or advice would be great
    thanks

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Audley STAFFS
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by srimike View Post
    hi all,
    newby to this site, but hoping you guys can help me out abit ive got issues with my heaters on vectra 1.9 cdti 150
    1st is that it blows warm when its on cold setting?? am thinking thermosat maybe
    2nd the temp gauge works, well sort of but soon as i turn the heaters on the needle drops to zero turn them off it comes back,, is this linked to thermosat , or as any 1 ad same problem

    i only ad the car 2wks and now need to save up to get clutch done aswell the dual mass is making strange noises wen am operating clutch peddle been quoted 750 to replace the lot is that good price

    any help or advice would be great
    thanks
    I dont know why why it blows hot on cold setting, BUT it does sound like your stat/ temp sender is US, mine was the same, a quick fix, put a piece of card in front of the rad, go for a drive but leave the heater off until the temp guage has come up, then put your heater full on,,on say,, two clocks of fan, you may need to alter the size of card to suit, keep your eye on temp guage if you get stuck in town/ slow moving traffic,, NOTE this only a temp measure until you get it fixed,

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    hull
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    yeah will try that 1st thing 2morrow thanks

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    hull
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    was in vx 2day cost 38.50 for them to tell me it could be the motor no working but it does work on all settings i find it very strange maybe just a vauxhall thing

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Audley STAFFS
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by srimike View Post
    was in vx 2day cost 38.50 for them to tell me it could be the motor no working but it does work on all settings i find it very strange maybe just a vauxhall thing
    if it blows,,, IT WORKS, STEALERS,,,, never

  6. #6
    Regular Member alanv6's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    weymouth, dorset
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I expect they mean the heater flap motor..

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. no heaters on car
    By tash in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 21
    Last Post: 4th June 2012, 12:20
  2. Heaters
    By Bazz in forum Bodywork & Interior
    Replies: 1
    Last Post: 2nd December 2011, 23:45
  3. heaters
    By gary hough in forum Bodywork & Interior
    Replies: 6
    Last Post: 3rd September 2011, 12:38
  4. Vectra 2.2 elite 2003 heaters not blowing
    By vectracraig in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 8
    Last Post: 23rd February 2011, 03:23
  5. Are Signum & Vectra Heaters motors the same?!
    By djr69uk in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 1
    Last Post: 1st September 2008, 17:07

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •