User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Random starting problem

  1. #1
    Admin & Membership Manager bigmac's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia

    Trim : irmscher

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2009

    Default Random starting problem

    Hi guys i have a random problem at the moment sometimes after a drive and i leave car for an hour and come back car will turn and turn but no sign of life what so ever,no attempt to fire up
    Now i know my battery's knackered coz after a couple of turns it starts to slow down so i stop leave it a minute then turn key and it starts 1st time with a cloud of white/greyish smoke
    Any idea's i was going to do leak off pipes this week but could it be anything else ?

    Remember this only happens now and again in last month id say twice or three times max,car was on flat surface at the time
    Last edited by bigmac; 8th March 2010 at 18:35.

    Irmscher Insignia CDTI 130

    MOD'S...Irmscher front spoiler, Irmscher mats, Irmscher door pins, Irmscher rear spoiler, Irmscher grille, Irmscher skirt & exhausts,Irmscher Roof spoiler MOD'S TO COME..Side skirts,Wheels

  2. #2
    Regular Member Thunder's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    North Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C Facelift

    Trim : Elite

    Engine : CDTi 150

    Year : 2005

    Mileage : 71000

    Default

    Glow plugs spring to mind,

    But if your battreys knackered it could just need a new battrey

    i had a similar problem with my bike the battery showed good volts but it had no AMP's to turn the engine

    a new battery fixed the bike £65

  3. #3
    Admin & Membership Manager bigmac's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia

    Trim : irmscher

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2009

    Default

    Quote Originally Posted by Thunder View Post
    Glow plugs spring to mind,

    But if your battreys knackered it could just need a new battrey

    i had a similar problem with my bike the battery showed good volts but it had no AMP's to turn the engine

    a new battery fixed the bike £65
    Would Glow plugs matter if it wasn't cold enough ? car starts fine in mornings but i do get some white/grey smoke and it smells of diesel.All though if i sit there and turn key on and off about 3 or 4 times to heat glow plugs up it starts with no smoke
    Battery is dieing though ever since i ran out of diesel a while back and i was turning car over and over,now after a few turns it starts to slow

    Irmscher Insignia CDTI 130

    MOD'S...Irmscher front spoiler, Irmscher mats, Irmscher door pins, Irmscher rear spoiler, Irmscher grille, Irmscher skirt & exhausts,Irmscher Roof spoiler MOD'S TO COME..Side skirts,Wheels

  4. #4
    Admin & Membership Manager bigmac's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia

    Trim : irmscher

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2009

    Default

    Just went and checked battery

    12.28 not started
    14.18 started going up to 14.38 when revved and lights on

    Had this problem before battery started dieing though

    Irmscher Insignia CDTI 130

    MOD'S...Irmscher front spoiler, Irmscher mats, Irmscher door pins, Irmscher rear spoiler, Irmscher grille, Irmscher skirt & exhausts,Irmscher Roof spoiler MOD'S TO COME..Side skirts,Wheels

  5. #5
    Regular Member Thunder's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    North Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C Facelift

    Trim : Elite

    Engine : CDTi 150

    Year : 2005

    Mileage : 71000

    Default

    could you give your battrey a good charge & see if that helps

    glow plugs was the first thing that pop into my head lol

  6. #6
    Regular Member Thunder's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    North Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C Facelift

    Trim : Elite

    Engine : CDTi 150

    Year : 2005

    Mileage : 71000

    Default

    i pop a search into google & it came back to vectra c.com but all for the 2.0 dti

    link 1

    link 2

    it seems
    most likely due to old leak off pipes or worn injector seals...allowing air into the system and causing fuel to drain out of engine back to tank
    this maybe the problem

  7. #7
    Admin & Membership Manager bigmac's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia

    Trim : irmscher

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2009

    Default


    Irmscher Insignia CDTI 130

    MOD'S...Irmscher front spoiler, Irmscher mats, Irmscher door pins, Irmscher rear spoiler, Irmscher grille, Irmscher skirt & exhausts,Irmscher Roof spoiler MOD'S TO COME..Side skirts,Wheels

  8. #8
    Regular Member glenboy's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Sunny Dartmoor
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I'd say battery Don,how old is it????

  9. #9
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 137000

    Default

    Whats the cranking voltage mate? Mine was well over 12V, ran well over 14v when running but only cranked at about 9.5V. Mark (3.2GSI) recommended at least 11V cranking drop. New 72ah battery and all has been fine and no starting probs. It seams to be not enough power to trigger the starter solenoid, so all you get is a tic tic tic as you turn the key. My previous battery was only 6 months old but not a very big one.

  10. #10
    Admin & Membership Manager bigmac's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : insignia

    Trim : irmscher

    Engine : 2.0 cdti

    Year : 2009

    Default

    Quote Originally Posted by glenboy View Post
    I'd say battery Don,how old is it????
    Not sure mate its a genuine vauxhall one though

    Quote Originally Posted by rushy View Post
    Whats the cranking voltage mate? Mine was well over 12V, ran well over 14v when running but only cranked at about 9.5V. Mark (3.2GSI) recommended at least 11V cranking drop. New 72ah battery and all has been fine and no starting probs. It seams to be not enough power to trigger the starter solenoid, so all you get is a tic tic tic as you turn the key. My previous battery was only 6 months old but not a very big one.

    Mine turns mate just wont start but its completely random,just tried starting it a minute ago and its been sat outside my house for a good few hours and it started 1st time with a little bit of white/greyish smoke

    Irmscher Insignia CDTI 130

    MOD'S...Irmscher front spoiler, Irmscher mats, Irmscher door pins, Irmscher rear spoiler, Irmscher grille, Irmscher skirt & exhausts,Irmscher Roof spoiler MOD'S TO COME..Side skirts,Wheels

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. starting problem!!!
    By bensterzback in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 1st February 2009, 20:06
  2. Problem...? Vectra SXI...problem with starting after filling with fuel?
    By doozer in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 8th November 2008, 09:40
  3. Random electrical problem
    By penfold2000 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 12
    Last Post: 29th April 2008, 00:34
  4. Random Corsa C "Not Starting"
    By R13hard in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 12
    Last Post: 25th July 2007, 19:03
  5. Starting problem
    By david173 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 11
    Last Post: 24th July 2006, 10:02

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •