User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 10 of 10

Thread: engine light on loss of power

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    WIGAN
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default engine light on loss of power

    just had the symbol of the engine (emisions light ) come on this morning on a 150 sri 97 vectra , seems to be low in power aswell any ideas ?

  2. #2
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    If its under warranty get it booked in
    Now I need a turbo to keep up!

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    WIGAN
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    it juist out by a month

  4. #4
    Regular Member Big Knox's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Edinburgh
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I'm guessing you me 07 then rather than 97

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    WIGAN
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    yes 07 sorry

  6. #6
    On a Sabbatical
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    EVERYWHERE
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    You need to get the codes read. You can take it to a garage or get your own code reader.

    Usual problems include EGR valve, swirl flaps, numerous sensors.......

    Being only a month out of warranty may get you some 'good will' treatment from VX.

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    WIGAN
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    just been for a spin in it and it seems like i cant get past 50 in 4th have to change up to 5th to get past that up to 65 and 6th to get up to 70+ any more ideas

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Could be a guess but I had something a little like this on my Galaxy. For that it was the Mass Airflow Sensor. Car wouldn't rev beyond 3000rpm. That would sound about right for 50 MPH in 4th ?

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Quote Originally Posted by DonZ1000 View Post
    any more ideas
    Quote Originally Posted by diesel dog View Post
    You need to get the codes read. .


    Takes all the effort out of guessing what's wrong.

  10. #10
    New Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    WIGAN
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    had it put on the test unit last night came up with swirl unit fault, garage said it need new manifold as it was knackerd, took it home to take a look and noticed that the butterfly bar was sticking loads of crap round the plastic so cleaned it all up gave it a lube with some teflon spray started and stopped the motor about 10 times and it seemed to clear up not sticking any longer and drives like a dream again, also light rest its self after a quick run round stop and restart of engine , amazed it worked but only time will tell.. thanks to all for your replies..

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Loss of power, Engine Management Light, Spanner Light
    By Shadrack in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 6
    Last Post: 28th April 2013, 11:22
  2. major power loss and engine noise
    By martin.lake in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 17th September 2012, 00:13
  3. Loss of Engine power
    By Billythebubble in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 22nd December 2011, 23:07
  4. Loss of power and engine judder in 5th and 6th
    By gdansk in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 23rd September 2011, 15:08
  5. Idle problem, loss of power, engine management light on.
    By Coyney in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 10th July 2011, 10:57

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •