User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 22

Thread: Egr or turbo???

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    bournemouth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Egr or turbo???

    Can someone please tell me what they think the problem is as im starting to get really frustrated with my car

    basicaly last week it went into the garage to to have the dpf cleaned as it was playing up and it seemed to of been sorted but they told me the there was a code coming up saying the turbo was over boasting and when u hit 3500 revs the spanner would come up and put it into safe mode but then when u turned it of and then back on it would clear and go thought it all again

    but today i was traveling up the a34 at 3000 revs and i saw a load of black smoke come out the car and it wouldnt seem to rev past 2000 revs while i was looking for a layby

    so i got recovered and when i got the car home i searched on here and found every one talking about the egr valve

    so i took it of and stripped it down and cleaned out all the carbon (there was loads and i got covered) i also took of the trotle body and cleaned that out as theat was covered

    when i got it all back together i started it up and there was no smoke so i took it for a test run and bang its still playing up

    it wont acelerate at all and it strugles to get to 3000 revs and then it throw out another load of smoke and died on me

    know the spanner light is always on and when it starts it wont rev at all past 15000 and wont drive at all and then it makes a funny noise from underneath and then stalls

    any one got any idea as i need to fix it asap

    its a 2004 1.9cdti 120 signum

    please help

  2. #2
    Regular Member the-wizard's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tamworth - ''The Capital of Mercia''
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra-c

    Trim : sri

    Engine : cdti

    Year : 2004

    Mileage : 98,000

    Default

    you say funny noises from underneath??, underneath the engine or underneath the bonnet??, ALSO did you clean out the hole in the manifold where the egr bolts onto the manifold (important), also the Boost sensor is a must!, there is a how 2 to do this.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    bournemouth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    under neathy the car as if something was poping in the center pipes

  4. #4
    Regular Member the-wizard's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tamworth - ''The Capital of Mercia''
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra-c

    Trim : sri

    Engine : cdti

    Year : 2004

    Mileage : 98,000

    Default

    still lost!, centre pipes? you need to find the exact area and item that's giving of the noises.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    bournemouth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i just checked and it just ran long enought to check and the noise is a loud juddering noise coming out from the back box

  6. #6
    Regular Member the-wizard's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tamworth - ''The Capital of Mercia''
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra-c

    Trim : sri

    Engine : cdti

    Year : 2004

    Mileage : 98,000

    Default

    You did put the elec connector back on the egr did'nt you ? did you clean other parts as per previous post?, it originaly sounded as though your dpf was doing a regen.
    Last edited by the-wizard; 7th March 2010 at 19:38.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    bournemouth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    yes i cleaned the boost valve and i have 2 metal pipes on the egr valve as its diffrent to the 150 cdti but i also cleaned both of them

    it does have a dpf fitted but ive read it does its regen while ur driving at over 40mph for 25miles but my car wont get to 40 or let a lone 5mph at the moment

  8. #8
    Regular Member the-wizard's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tamworth - ''The Capital of Mercia''
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra-c

    Trim : sri

    Engine : cdti

    Year : 2004

    Mileage : 98,000

    Default

    here's the BOOST SENSOR you need to check this, and a pic of its location,

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    bournemouth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    ill check that bit tomorrow night

  10. #10
    Regular Member Chocki's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Wolverhampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sounds like your DPF might be blocked up!.

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 19
    Last Post: 6th September 2014, 13:54
  2. Turbo Technics Hybrid turbo details.
    By nutron in forum Diesel Engine related
    Replies: 13
    Last Post: 28th February 2011, 22:57
  3. TD04L14T turbo for Z20NET (2.0 turbo)
    By Caveman_nige in forum Parts for sale
    Replies: 3
    Last Post: 10th October 2010, 13:23
  4. Turbo Help
    By CDTi-SRi-Matt in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 12th February 2010, 11:42
  5. is it possible to change 2.0 dti turbo to 2.2dti turbo
    By EURO G in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 17
    Last Post: 22nd October 2008, 07:35

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •