User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3

Thread: CDTI 150 No Power EGR Valve?

  1. #1
    Regular Member CGSRI's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Hertfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Arrow CDTI 150 No Power EGR Valve?

    I've read all the threads about EGR Valves and think I have the same problem with mine as it has almost no go until about 2250 - 2500rpm.

    This isn't something that has come on slowly that I have noticed but another concern is that the cruise control comes on and then immediately goes off again when engaged?

    I noticed this a couple of weeks ago when on the motorway @ 70mph I engaged cc and almost immediately it turned itself off. It seemed to only be an intermitent problem. Are they related?

    Thanks in advance for any advice.

  2. #2
    Regular Member Fash's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Doncaster
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Not usually related. There is a cruise control fix in the "how to's" involving some sticky tape, and the speed thing is likely to be EGR/solenoid and boost sensor related probably.

  3. #3
    Regular Member jrwilshire2003's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Bridgend
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yes its the EGR valve. Mine was exactly the same. Was driving at 75mph with cruise control on and the car shut it off and flagged up the spanner light. The car went into limp mode but only for 10secs then managed to re-engage it. That was the start of things to come. Couple of days later it was going into limp mode all the time. Usually going up a hill. It raised another fault code aswell. Something to do with air leak can't remember the code. New EGR solved all these issues. Good Luck!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 3.0v6 cdti 183BHP 06plate loss of power.EGR valve suspect
    By tonydyett in forum Y & Z30DT Specific
    Replies: 11
    Last Post: 28th June 2013, 19:34
  2. 2003 1.8 vectra c Brake power boost Valve
    By Tank988 in forum Suspension, Wheels & Brakes
    Replies: 28
    Last Post: 1st November 2012, 21:28
  3. Can u lose power with a dump valve 2.0t
    By tomo41 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 41
    Last Post: 26th July 2011, 19:09
  4. 1.8 petrol 16 valve power increase,s ?
    By clancruiser in forum Petrol Engine related
    Replies: 15
    Last Post: 13th March 2010, 18:20
  5. Swirl Valve, EGR and no power
    By kryton01 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 30th September 2008, 06:41

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •