User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: Hi everyone.

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Hi everyone.

    Hi everyone, just joined the site and i must say what a really helpful site it is
    I drive a 2005 Vectra SRi 120 cdti and over the last couple of days i was having a real problem with my car on start up and when the car was running. On start up it would turn over ok and fire up but only for about 5 seconds then it would cut out, when i finally got the car running i had total power loss at about 2000-3500 rpm then the car would take off no problem. Then driving home from work last thursday the car went into "limp home mode", pulled into the side of the road and switched the engine off. Then the car would run fine for another couple of miles then the same problem again, anyway to cut a long story short i took the EGR valve out and cleaned it (didn't look to dirty) and stuck it back on, still no change. I then googled "vectra EGR valve" and saw this site, someone posted how to clean the EGR valve properly. So i followed the pics and hey presto the car is running superb. If anyone has the same symptoms as mine and they take the EGR valve off to clean please take the time out to strip the EGR valve solanoid to clean because when i done mine the solanoid was completely siezed, cleaned to make it look brand new and probable saved myself a massive amount of money (quoted 1300GBP for a new valve from vx) Anyway thanks to whoever posted the pics and whata great site. Its good to see people helping others out when it feels like the sh*t has hit the fan.

  2. #2
    Regular Member Marcosuk's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Fife
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hello & welcome mate... Glad u got it fixed

  3. #3
    Regular Member parsco's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Cambridgeshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default



    Glad all is okay

  4. #4
    Full Member bobssignum's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    polishing something or other somewhere
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum 2.0 DTi

    Trim : Elegance/Elite

    Engine : 2.0DTi

    Year : 2003

    Mileage : 73350

    Default

    Welcome to vectra-c.com m8
    Driving vauxhall,s for 30 + years
    and still loving it

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •