User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 27

Thread: Pulsing boost

  1. #1
    Regular Member Gazza36's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Cornwall
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Pulsing boost

    Hi, since cleaning the egr and boost sensor when the car comes on to boost it sounds like the turbo keeps cutting out and cutting back in again, judging by the 'whoosing' noise, almost like its 'pulsing' any help appreciated, Cheers Gaz.

  2. #2
    Regular Member Gazza36's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Cornwall
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Just wondering if this could be the boost sensor going west? I don't think it's egr as it still has decent power it's just sometimes the turbo seems to 'whoosh' intermittently whilst under steady throttle without affecting the speed of the car, Gaz.

  3. #3
    Regular Member Gazza36's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Cornwall
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    All sorted, got a fault code p0380 which is to do with glow plugs, turns out one was dead and one was nearly dead, replaced the four and is now all sweet.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    CHESHIRE
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Gazza36 View Post
    All sorted, got a fault code p0380 which is to do with glow plugs, turns out one was dead and one was nearly dead, replaced the four and is now all sweet.
    gazza 36 what milage are you on mate ,just wondering is worth doing mine on 13500 trying to aliminate a few problems im having..

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Bristol
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Gazza thats most interesting, I've a similar issue with the turbo on my CDTI 150 and was looking to remove the turbo and check the vanes. However I've had dodgy glow plugs for a while, just ordered some new ones today.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    CHESHIRE
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by lesj View Post
    Gazza thats most interesting, I've a similar issue with the turbo on my CDTI 150 and was looking to remove the turbo and check the vanes. However I've had dodgy glow plugs for a while, just ordered some new ones today.
    how do you know when your glow plugs need replacing ,do you get a error code coming up .
    or do i need to do that pedal test thing just curious.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    Glasgow
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    is the sound as though its comming from the turbo? only when flooring it?

    ive got a sound like this didnt know what it was, no error codes or lights though.
    im on 115k

  8. #8
    Regular Member Celes's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Slovenia, Koper
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by twaiter View Post
    is the sound as though its comming from the turbo? only when flooring it?

    ive got a sound like this didnt know what it was, no error codes or lights though.
    im on 115k

    I rulled it down to the MAF sensor on my V6CDTi. Try replacing it.

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    Glasgow
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    why would the maf cause that noise? just wondering..

  10. #10
    Regular Member Celes's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Slovenia, Koper
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I have no idea but when I cleaned the MAF all was well...for 30miles lol

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Pulsing boost prob NOT fixed!
    By Richard.roberts in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 17
    Last Post: 21st February 2012, 22:24
  2. pulsing boost prob finally fixed!
    By Richard.roberts in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 19th February 2012, 23:50
  3. HELP!!! Engine Pulsing and wont go over 4k revs!!
    By sub2199 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 6th December 2010, 10:26
  4. LED Flashing / pulsing
    By Steven T Davies-Moss in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 30th October 2009, 22:56
  5. Dashboard lights pulsing after a bump...
    By w33lerd33ler in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 10
    Last Post: 11th September 2009, 17:06

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •