User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: Strange CDTI 120 problem

  1. #1
    Regular Member n_hudson's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Northampton, UK
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Strange CDTI 120 problem

    I dont know if its the same engine in the Signum/Vectra as it is in the Astra, but just seen something really strange...

    The cars a 58 plate Astra SRI CDTI 120 with 15'000ish miles.

    The problem is really random...

    Randomly, ALL the warning lights on the dash will come on and at the same time ALL the needles (Speed, Fuel, Revs etc) shoot all the way to max and then come back to normal. The car doesnt rev high or anything, just the dials.

    It does it for just a second or so, the car doesnt loose performance, just moves as if nothings happened, with no warning lights staying on.

    Anyone got any ideas? Seen anything like this before?

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Bristol
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Sounds like a problem with the CIM, which is the dashboard module.
    Would be best to get a code read, the CIM stores its own codes

  3. #3
    Regular Member n_hudson's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Northampton, UK
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I was thinking something like that. As there doesnt seem to be a fault, I mean no warning lights etc, will it still store a code if its still running normal?

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Bristol
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Honestly not sure, however I've Op Com and the various ECUs on the car store random faults without lighting up any fault lamps. So they can register codes without putting up the spanner light.

  5. #5
    Regular Member n_hudson's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Northampton, UK
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Cheers for the advice, I'll tell them to get it to the stealers see if there's any codes. Doing a quick google search, seems that the CIM is a common fault on the Astras...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. strange problem
    By marktaylor in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 0
    Last Post: 7th May 2012, 16:05
  2. Strange problem
    By Graeme in forum Bodywork & Interior
    Replies: 1
    Last Post: 19th March 2011, 15:22
  3. strange problem on my cdti 150
    By kamar in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 3rd October 2010, 22:58
  4. Strange Problem....
    By GazVXLINE170 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 18
    Last Post: 17th November 2009, 14:08
  5. Strange problem
    By kevster in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 25th January 2009, 12:59

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •