User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: some probs cooling system

  1. #1
    Regular Member decks's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    nothern ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 2.0t btcc




    Default some probs cooling system

    i just bought a sri 120 05 44000 miles, but haveing probs, the temp hand will not rise at all, so i got a new thermostat, not fitted yet but when i was looking at the expansion bottle i notcied the mixture was very weak hardley no antifreeze in at all would this affect the tem gauge, if i have to fit the thermostat i will be changing the coolant, very strange that all this cold weather and very little antifreeze in the bottle.

  2. #2
    Regular Member paul wingnut's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    durham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra sri 150


    Engine : 1900 cdti 150

    Year : 2008

    Default

    the weak antifreeze wont affect temp guage most likely be thermostat changed mine last week made a big difference.

  3. #3
    Regular Member frasedeb's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    hull
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    could be faulty temp sender usually located within the stat, unsure on cdti.

    alot of people just top up their bottle with just water and over time becomes really weak, although this wouldn't stop your temp gauge moving.

  4. #4
    Regular Member decks's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    nothern ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 2.0t btcc




    Default

    the only thing thats worrying me is why the mixture is so weak something must have happened to cause this.

  5. #5
    Regular Member frasedeb's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    hull
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Split rad hose, leaking rad.
    I wouldn't worry too much pal, mine was the same when i got it 54 reg 1.8sxi. top my coolant up every 3/4 weeks.

  6. #6
    Regular Member decks's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    nothern ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 2.0t btcc




    Default

    no leak collant level fine just found it strange that the coolant was very weak

  7. #7
    Full Member Big Sig's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Is a very naughty boy
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    You just bought it? I expect the last owner just cut a few corners, you may never find out why.
    Now I need a turbo to keep up!

  8. #8
    New Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    shropshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    HI.

    I've just recently bought a CDTI 120 (54 plate) where the temperature gauge hardly moves of cold at all even after half an hours driving. Heating seems fine to me as well as overall performance.

  9. #9
    Regular Member barney490's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    PRESTON
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    hey, i have a 55 plate CDTI 120 Design. Had the same issue, temp gauge needle never moved off cold and it took ages ages for the heater to get warm, changed the stat, pig of a job on the 120, allow yourself a couple of hours, gauge now reads about 85 and heater toasty. New stat and two litres of antifreeze in the coolant, should see ya right.

  10. #10
    Regular Member decks's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    nothern ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 2.0t btcc




    Default

    would i have to flush the cooling system or just drain the header tank

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Cooling system help
    By Tinks in forum South Central (ARO - matty2fatty)
    Replies: 11
    Last Post: 11th December 2012, 21:37
  2. cooling system problems
    By vmb2722 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 7
    Last Post: 20th July 2012, 19:59
  3. Cooling system
    By Tinks in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 21st April 2012, 10:43
  4. Cooling system performance fault
    By brianjamesreed in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 4th July 2009, 08:22
  5. cooling fan probs
    By abyh in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 21st October 2008, 13:43

Visitors found this page by searching for:

vectra c how to drain cooling system

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •