User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: wipers wont park correctly

  1. #1
    Regular Member slick91's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Newcastle
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    confused wipers wont park correctly

    hi all

    well my lass returns from college course todays and tell me somethings a matter with wipers i think to myself here we go again lol.....so i go out check to see if washer bottle was frozen but no works good washes window screen no problem wipers do the normal job but dont park where they should they just stop in middle of win screen, any ideas??? i dont fancy stripping the linkage out, not that i know what im doing... oh its the 1.9cdti 150 version on a 54 plate....any help is greatly appreciated....cheers

  2. #2
    Regular Member slick91's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Newcastle
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    just realised this maybe in wrong thread mods feel free to move it is sorry...

  3. #3
    Regular Member alanv6's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    weymouth, dorset
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sounds like a motor fault to me..

  4. #4
    Regular Member slick91's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Newcastle
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by alanv6 View Post
    Sounds like a motor fault to me..
    not that i doubt you as i know not of these pesky things lols....wiper seems to go ok just stops half way up window only when it come to park, when wiping it goes all the way down and back up no probs..

  5. #5
    Regular Member slick91's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Newcastle
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    come on guys... some advice pretty please.....

  6. #6
    Administrator plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    368 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    Wiper motor is faulty, theres a thread on it somewhere on how to repair it... Are you any good with drilling out rivets and a dab of soldering?
    Plasma's Tech2 services are now open and able to provide services

  7. #7
    Regular Member slick91's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Newcastle
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by plasma View Post
    Wiper motor is faulty, theres a thread on it somewhere on how to repair it... Are you any good with drilling out rivets and a dab of soldering?
    ah poop is it that oh ffs i cant be chewed with pulling car apart its too cold lol,,,,, how sure are you its that??? is it the how2 where kid strips linkage out and solders new earth strip in??? or would it be easier to buy new motor???? cheers mate

  8. #8
    Administrator plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    368 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    thats the thread, new earth strap, I know for sure as it happened to me christmas bluddy eve! Stripped it out and fixed on boxing day. Its deffo not linkage mis-adjustment as it travels normally on wipe, but purely the selfpark function is fubar

    About an hours work in total from start to finish. Not had a problem since
    Plasma's Tech2 services are now open and able to provide services

  9. #9
    Regular Member slick91's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Newcastle
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by plasma View Post
    thats the thread, new earth strap, I know for sure as it happened to me christmas bluddy eve! Stripped it out and fixed on boxing day. Its deffo not linkage mis-adjustment as it travels normally on wipe, but purely the selfpark function is fubar

    About an hours work in total from start to finish. Not had a problem since
    ah ****** hell mate aw well looks like im gonna have to strip it... do i need to take everything out mate???? did you follow the how 2 on here??? you got the link handy???? cheers mate any advice on doing it???

  10. #10
    Administrator plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    368 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    Link to the how2

    http://www.vectra-c.com/forum/showthread.php?t=90019

    I followed it step by step, easier as per how2 and take the whole mechanism out. I didnt use nuts/bolts to refix the cover for the motor as I just re pop-rivetted it with new rivets

    You 'may' be able to just unbolt the motor from the linkage.. Not sure on the access to it with the linkage in situ...
    Plasma's Tech2 services are now open and able to provide services

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. wipers wont come off
    By amaughan in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 19th July 2010, 09:23
  2. park pilot wont work
    By andy.l in forum General Chat
    Replies: 5
    Last Post: 21st April 2009, 22:48
  3. Have i understood this correctly?
    By Gregg in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 1st March 2009, 19:05
  4. Has my cambelt been fitted correctly?
    By DNS in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 5th February 2009, 11:20
  5. Blower not working correctly
    By djr69uk in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 8
    Last Post: 30th April 2008, 16:22

Visitors found this page by searching for:

vectra c wipers dont go to orientation

vauxhall vectra wipers park in the middle of screen

vectra c wipers parking

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •