User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: Loss of Power / Turbo Lag?

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Hull
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Loss of Power / Turbo Lag?

    Ever since the low tempereatures, and mass amounts of snow, I've noticed that my 06 plate 1.9 CDTI 120 is running like crap.

    Basically below 2000 rpm, it feels like the fuel line has been cut, then once you hit 2000, it just belts off. I thought it may just be the cold, but it is still like it after 20-30 minutes.

    My old Vec b ended up like this, just before I sold it, so I never found out what the problem was.

    Any ideas?

    Cheers

  2. #2
    Regular Member tracer's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    elgin
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    egr valve

  3. #3
    On a Sabbatical
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    rhyl
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i had a auto 150 cdti on hire and first gear was so poor then next min you had whiplash i have changed my mind about diesels and i would have a 150 cdti, i had the the same engine in the insignia and it was manual but the vec would win all round in performance

  4. #4
    Regular Member nokiaman1978's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    car has adapted to the slow driving style during the snow, if the snow has gone give it some beans for a few miles hopefully thats all it is as your car is 2006 the car adapts to your driving style.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Preston
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by tracer View Post
    egr valve
    Seconded.
    Sirk696 you have exactly the same symptoms as the fault that I have just diagnosed on my 1.9CDTi 150 and my fault is a P0400 EGR Valve Malfunction.
    You can either clean the valve or get it replaced.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 17
    Last Post: 11th March 2015, 00:55
  2. loss of power
    By STRETCH2009. in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 8th August 2012, 18:44
  3. 2L DTI '53 Loss of Power
    By BigTunz in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 17
    Last Post: 3rd November 2011, 17:27
  4. loss of power-- turbo??
    By formby in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 15
    Last Post: 16th September 2008, 09:11
  5. power loss
    By justyb in forum Diesel Engine related
    Replies: 13
    Last Post: 23rd January 2008, 02:22

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •